FORUM: zdravje, bolezni
ID: 11
Ogledov: 3587
Avtor: jelka
Datum: 14.4.04 - 17:14
Naslov: Brazilija

Pozdravljeni,
Moje ime je Jelka Kurmanšek in ker sem popolnoma neuka v popotovanjih vas prosim za osnovne napotke, ker se mi letos prvic obeta potovanje v Brazilijo, kamor smo povabljeni na poroko.Potovali bomo v državo Minas Gerais.
Ali je potrebno cepljenje proti rumeni mrzlici za to državo in nasploh cimvec nasvetov bi bilo zelo dobrodošlih, saj še niti z letalom nisem kdaj potovala.Kaj si je vredno ogledati, tam naj bi ostali 2 tedna, nameravamo tudi na slapove Iguacuo ( ne vem ali sem prav napisala).
Prebrala sem vašo knjigo in mi je bila zelo všec, pa bi kljub temu želela vedeti še vec.
lep pozdrav



ID: 40
Ogledov: 1607
Odgovor na: 11
Avtor: M
Datum: 16.4.04 - 09:27
Naslov: Brazilija

Zivjo!

Kot mi je znano cepljenje za rumeno mrzlico ni obvezno, ti pa ga vseeno priporocam, saj je pred parimi letimi bila vec primerov okuzenih z rumeno mrzlico v drzavi Goias. Cepivo pa drzi 10 let...

Glede na to, da bos tam SAMO 2 tedna in bos sla v drzavo Minas Gerais (kam pa? Belo Horizonte?) in zelis iti tudi na slapove Iguacu, ti je zelo tezko se kaj drugega priporociti. Definitivno si je nekaj dni potrebno vzeti za Rio de Janeiro, Minas Gerais ima nekaj prekrasnih mestec kot so Ouro Preto, Tiradentes, Mariana, ... in ki so vredna ogleda. Slapovi Iguacu so super, samo so zeloo dalec od teh krajev (z letalom hitro, z avtobusom zgubis prakticno en dan)



ID: 41
Ogledov: 1356
Odgovor na: 40
Avtor: M
Datum: 16.4.04 - 09:29
Naslov: Brazilija

Se to... za Iguacu potrebujes potem minimum dva dneva za ogled... (argentiske in brazilske strani)...



ID: 223
Ogledov: 149
Odgovor na: 41
Avtor: J
Datum: 31.5.04 - 12:05
Naslov: Brazilija

Hvala m za odgovore.
Kaj se pa svetuje za plačilno sredstvo- potovalni čeki, kartice kot so VISA ali EUROCARD glede na to, da je nošenje gotovine tvegana stvar. Koliko časa pred potovanjem je še čas za cepljenje ?

Hvala
J.



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana