FORUM: nasveti popotnikov
ID: 1394
Ogledov: 1611
Avtor: janin
Datum: 18.4.05 - 12:53
Naslov: Izrael

Izrael: Vsakič sproti me preseneti, kako neprijazno in neprijetno ljudstvo so Izraelci. Neprestano imaš občutek, da se še med seboj sovražno gledajo. Najbolj znani stereotip je natakarica v lokalu, ki ti s treh metrov zabriše jedilnik na mizo in čez minuto pride vprašat: ťNo, kaj je zdaj?Ť
Že na meji te sprejme na desetine mladih vojakinj (moški so zelo redki) s pištolami ali puškami M16 čez ramo, ki te napadalno sprašujejo, koga poznaš na srednjem vzhodu, koliko denarja imaš s seboj in zakaj toliko, kakšen odnos je med tabo ter sopotniki, kaj si delal v drugih državah ter kaj boš počel pri njih in še tisoč vprašanj. Ko pri enem pultu nehajo, greš do drugega, kjer se postopek do petkrat ponovi. Vseeno pa so vprašanja tako naivna, da bi moral biti zelo butast terorist da bi jim nasedel.
Med drugim so nam vzeli vzorce/brise z ročajev, svinčnikov in z usnjenega pasu in jih z nečem analizirali, a niso hoteli povedati, kaj.
Na vseh mejah se plača izstopna taksa. Najnižja je pri Akabi – slabih 15 US$, na drugih prehodih tudi nekajkrat višja. Prehod pri Gazi je mogoč samo s posredovanjem agencije; karta do Kaira v tem primeru stane skoraj 100 US$.




Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana