FORUM: nasveti popotnikov
ID: 1594
Ogledov: 2841
Avtor: brane
Datum: 16.6.05 - 18:08
Naslov: BENELUX z Avtom

julija se bom tam zadrzal kak dober teden (z avtom)
Zanima me, poleg glavnih turističnih točk je še za pogledat? predvsem me zanima lepa narava, Lokalne posebnosti, mala mesteca, vasi..

in kje priporočate za prespat- s sabo imam šotor (kampi, hostli itd...) budget varianta

vsaka informacija dobrodošla!





ID: 1767
Ogledov: 184
Odgovor na: 1594
Avtor: simon
Datum: 22.7.05 - 22:39
Naslov: BENELUX z Avtom

Naajbolje da si nabaviš kak Michelin. Tam so opisna tudi mala mesteca in vasi pa tudi razne poti po kakih dolinah, nacionalnih parkih,...

V Luksemburgu je recimo lepa "Kleine luxemburgische Schweiz" z bližnjim Echternachom. Poleg glavnega mesta je lep še Vianden(lep grad) in dolina reke Sure(Sauer).

V Belgiji poleg standardnih mest kot so Bruselj(priporočam Musée de la bande desinée če znaš francoskali flamsk in njihovo božansko pivo in čokolado), Gent, Brugge(najlepše od večjih mest), Antwerpen in pogojno še Liege je kar nekaj lepih mestec kot so Mechelen, Leer, Bastogne(za fane vojaških bitk),... Kar se tiče narave je bla men všeč dolina reke Semois. Aja pa muzej na prostem Bokrijk pri Haseltu je tud cool.

Nizozemska: poleg standardnega Amsterdama in ostalega Randstadta(Roterdam, Haag, Utrecht,...) je predvsem zanimiva na podeželju. Mesteca na severu kot so Hoorn, Edam, Enkhuizen, Alkmaar, Groningen ali na jugu, kot npr. Maastricht, Midleburgh(v bližini muzej t.i. Delta projekta),...

Narava: Zaanse Schaans(muzej na prodtem). Pravijo(nisem še bil) da je lep tudi Kinderdijk(pri Rotterdamu) in narodni park Voluwe ali nekaj podobnega.

Za prespati najbolje hostel ali kamp. S kampiranjem nimam izkušenj, kar se tiče hostlov so pa malo dražji na nizozemskem.

Bencin: najcenejši v Luksemburgu(natankaj polno preden se odpelješ dalje in nazaj grede preračunaj na prazen tank in spet polno tankaj).

V t.i. Randstadtu na nizozemskem pazi malo na tatove.




Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana