FORUM: nasveti popotnikov
ID: 1609
Ogledov: 3654
Avtor: Vesna
Datum: 20.6.05 - 16:03
Naslov: Brazilija

Konec Novembra oz. začetek decembra grem v Brazilijo, pa me zanima, če je sploh mogoče tja letet za manj kot 200.000 sit(do zdaj nisem našla nič bolj ugodnega...)Zanima pa me tudi, koliko povprečno stane prenočišče pa hranjenje v Braziliji (poskusila se bom izognit najbolj turističnim punktom). A angleščina res ne pride kaj dosti prav? Moram na brzaka na tečaj španščine oz. portugalščine?
Hvala za pomoč!



ID: 1620
Ogledov: 318
Odgovor na: 1609
Avtor: tamara
Datum: 22.6.05 - 21:31
Naslov: Brazilija

ma cuj, karto ne bos dobila cenejso...
bila sem letos februarja 1 mesec, za karneval...kar ti ne svetujem. vse je 3x drazje kot ponavadi. sicer sem krozila le po bahiji -salvador in okolica...pa tudi chiapada diamantina in notranjost.
pousade so zelo poceni, glede na nase standarde...za manj dobis vec!!!! npr za 35 realov ( 1 real prbl.60 sit) dobis sobo z klimo in lastnim vecejem, sobe so res ciste in lepse kot si kdo lahko predstavlja.
hrana je tudi zelo poceni, recimo jastog,ki pri nas doseze vrtoglave cene je tam porcija ki sam ne zmores pojest 50 realov.
imas tudi restavracije kjer jes "al kilo" in tudi tam se najes do grla za jurja ali dva. ce ne imas cestne kuharce ki ti pripravijo acaraje, ali beju ki je poslastica in stane le 200 sit.
skratka ni se treba bat za hrano ali prenocisce...
ce pa imas rada shopping, se pripravi na rezervno kartico...brazil preseneca in je zelo inn glede oblacenja, tam najdes strace po zelo ugodni ugodni ceni (ne glih kot Bangkok)...smesno.
notranji leti so v braziliji precej dragi, so pa avtobusi ajd cav in poceni.
priporocam ti salvador in obalo, sao paolo in rio so res nevarni...
sicer pa glavo na mesto, pa bo.




ID: 1623
Ogledov: 1206
Odgovor na: 1609
Avtor: Vesna
Datum: 23.6.05 - 14:35
Naslov: Brazilija

O, hvala za info! Ja, ja, v času karnevala je baje vse dražje, pa grozna gužva, kar me ne mika hudo, zato pa grem pred novim letom. Sam letela bom skor ziher v Sao Paulo, pa pol par dni tam, potem pa z busom mal v notranjost. Eh, sej vem, da so busi bol tko, sam se vedno kaj dogaja, tam en bruha, tam en napol pečeno kokoš prodaja, pa 50 stopinj...A to misliš nevarna mesta(Sao paulo) da te kar tam okol lovijo al, da pač ni glih za hodet s kamerami pa fotoaparati okol vrata naokrog?Si imela kakšne slabe izkušnje? Je treba bit na kaj posebaj pazljiv? Upam, da boš našla še malo časa, pa mi še kaj napisala, ti bom res hvaležna!
Lep pozdrav



ID: 1657
Ogledov: 288
Odgovor na: 1623
Avtor: mat...
Datum: 1.7.05 - 09:32
Naslov: Brazilija

ola!
Cenejšo karto dobiš samo na STA (študentska potovalna agencija), kjer nas je v istem obdobju lani prišla nekje okrog 130-140Ksit (vključene takse) s tem da smo se presedli v Londonu. Je pa pogoj da si študent oz. imaš ISIC kartico. Ti pa svetujem - če že imaš namen kaj leteti znotraj Brazilije, da si splaniraš in kupiš karto v naprej kar pri nas - mi smo za štiri linije (7 letov) odšteli nekaj čez 80ksit. Tako da nam je v mesecu dni uspelo izpeljati krožno turo brazilje - sao paolo (santos), slapovi Iguzzu, Campo Grande, Pantanal, Manaus, amazonka, Recife, Natal, Salvador, Mato Groso, RiodeJaneiro. Tako da če te kaj od teh lokacij zanima kar vprašaj, pa tudi kaj druzga lahko.
nlp
mat...
PS: po mojih izkušnjah Brazilija še zdaleč ni nevarna "deželica" - brez slabih izkušenj



ID: 1790
Ogledov: 1359
Odgovor na: 1609
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 28.7.05 - 17:51
Naslov: Brazilija

pozdravljena !

seveda se da dobiti cenejša karta. samo ne bodi izbirčna (recimo, da lahko letiš tudi iz Benetk ali kje drugje, pa da lahko pristanes na primer v Sao Paolu ali Riu), pa mal moras na agenciji težit da ti jo najdejo. dobro bi bilo da si jo ze zdaj rezerviraš. Hrana je lahko zelo poceni in dobra, na primer restavracije na kilo, njigovi fast foodi itd. ja za 500 sit si sit.
Glede jezika je pa tako, v vecjih mestih lahko najdeš koga ki govori angleško, drugje malo težje. Portugalščina ti pa ne o nič pomagala, ker tam govorijo Brazilsko portugalščino, ki je konkretno drugačna. Baje bolje razumejo špansko. drugače pa imaš roke pa noge a ne! vse se da zmenit, sploh pa je popotnikov po Braziliji veliko in si med seboj pomagajo!
će te še kaj zanima mi pisi na mail
teaklemen@yahoo.co.uk



ID: 1799
Ogledov: 1263
Odgovor na: 1790
Avtor: JorgeBen
Datum: 1.8.05 - 13:46
Naslov: Brazilija

S "portugalsko" portugalscino se da v Braziliji brez problema prezivet (ne vem od kje ideja moji predhodnici, da bolje razumejo spanscino). Razlike so, vendar predvsem v izgovorjavi, poleg tega pa so brazilci nekatere stvari precej poenostavili. Jest sem se portugalscine ucil obratno pa ni bilo kaksnih velikih problemov (torej z brazilske na "portugalsko" pa je bil prehod razen v izgovorjavi dokaj enostaven). Tudi znanje spanscine ti lahko veliko pomaga, le ce se naucis tudi izgovarjati drugace...

Drugace pa bi priporocil pristanek v Riu in izogib Sao Paolu, ce ze ni ravno nujno treba iti tja.



ID: 1808
Ogledov: 1319
Odgovor na: 1799
Avtor: tea
Datum: 3.8.05 - 16:51
Naslov: Brazilija

ideja tvoji predhodnici glede portugalščine so podali sami brazilici, vsaj tisti ki živijo v Riu pa tisti proti severu



ID: 1811
Ogledov: 1214
Odgovor na: 1808
Avtor: JorgeBen
Datum: 4.8.05 - 08:19
Naslov: Brazilija

Kot sem rekel, problem je v izgovorjavi... spanscina in portugalscina sta na papirju dokaj blizu, samo v izgovorjavi so precejsne razlike. In tisti brazilec ki ne razume portugalskega narecja bo po moje imel probleme tudi s spanscino... Drugace je pa brazilska/portugalska portugalscina v bistvu en jezik... Vsaj ko se ga zacnes uciti in vidis osnove...

Verjamem pa, da na jugu, se posebno ob meji, nekateri bolje razumejo spanscino... (npr. na Fozu so se v hostlu pogovarjali kar spansko). Vseeno je pa bolje, da poskusas govoriti evropsko portugalscino, pa neglede na to koliko je spakedrana kot pa spanscino... te bodo ljudje bolje sprejeli... Sicer pa, ce se ucis portugalscine v Sloveniji itak ne bos dobil grdega portugalskega naglasa, tako da te bodo tudi brazilci brez problema razumeli.



ID: 1813
Ogledov: 1204
Odgovor na: 1811
Avtor: tea
Datum: 4.8.05 - 14:00
Naslov: Brazilija

ja saj imaš prav! Jst pa ne govorim niti portugalsko niti špansko, ampak italijansko in francosko in če obvladaš katerega od teh jezikov se tudi hitreje naučiš osnove v Braziliji!

pozdravček



ID: 3152
Ogledov: 106
Odgovor na: 1813
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 25.9.06 - 14:33
Naslov: Brazilija

Zakaj pa odsvetujete Sao Paolo?




Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana