FORUM: nasveti popotnikov
ID: 1668
Ogledov: 2872
Avtor: maja
Datum: 6.7.05 - 08:39
Naslov: sicilija

Pozdrav!

Odpravljava se z avtom na Sicilijjo in ker nama ustrezajo nočitve v avtu ob avtocesti, me zanima, kako je s tem v Italiji. Ali je dovoljeno ali samo na določenih mestih...
Hvala za odgovore!



ID: 1675
Ogledov: 1300
Odgovor na: 1668
Avtor: pika
Datum: 7.7.05 - 17:02
Naslov: sicilija

Midva sva že večkrat prespala v avtu na avtogrilu ob avtocesti.Res pa je tudi,da sva vedno potovala severneje od Rima.Nisva imela nobenih problemov.




ID: 1682
Ogledov: 49
Odgovor na: 1675
Avtor: sandra
Datum: 8.7.05 - 18:55
Naslov: sicilija

s prijateljico sva pred leti prepotovali celo Italijo in sva cel mesec spali v avtu na počivališčih al pa kar tako na malo bolj skritih samotnih kotičkih pa nisva imeli čist nobenih problemov čeprav so naju malo svarili pred jugom.Izognili sva se samo Neaplju ker nisva hotli izzivat usode.Drugač je pa cela Italija zakon, še posebej lep je jug-Kalabrija.
Uživej



ID: 1695
Ogledov: 173
Odgovor na: 1668
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 11.7.05 - 19:33
Naslov: sicilija

Jaz mislim po Italiji iti to ali naslednje leto.

Ker sem veliko potoval po Franciji(tudi po jugu) sem večkrat šel skozi Italijo in spal na počivališčih in ni bilo problema. Tudi v Franciji, Nemčiji in Beneluxu sem veliko spal v avtu. Zaenkrat(moram potrkati na les) ni bilo problemov. Največ kar je bilo, so bile kake policijske kontrole dokumentov, tudi avto ti znajo pregledati, zaradi samega spanja v avtu pa mi ni še nihče težil. V Sloveniji baje težijo!

Vem pa seveda da je jug Italije malo bolj opasan. Težko bi rekel. Kar se policije tiče verjetno ni problema. In seveda, na osamljenih krajih in počivališčih ni priporočljivo spati. Počivališče naj bo čimbolj obljudeno, avto pa jaz parkiram čimbližje restavraciji ali pumpi. Ne, ne bodo nič težili, je pa varneje kot kje v kakem temnem kotu. Okna vsa zaprta(ne ne boš se zadušila). Jaz imam pri sebi še nož(zaenkrat ga še ni bilo treba uporabiti), za ženske pa morda kak antirape sprej ali podobno.

V Nemčiji imajo na počivališčih t.i. Frauenparkplatz t.j. nekaj mest rezerviranih za ženske blizu vhoda ali v bolj osvetljenem delu parkirišča.



ID: 1737
Ogledov: 152
Odgovor na: 1668
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 15.7.05 - 15:11
Naslov: sicilija

Draga sestra, kdaj pa kdaj si le privoščita kakšen kemp pa tuš, sicer bosta pa maksimalno uživala!!!!



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana