FORUM: nasveti popotnikov
ID: 1764
Ogledov: 4203
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 22.7.05 - 11:00
Naslov: Sanjska poroka ;)

No, pa odprimo se eno malce drugacno temo: A kdo ve kaj vec o tem oziroma ima izkusnje, ce bi se clovek zelel porociti tam nekje dalec na kaksnem otoku sredi morja ali podobno...Recimo Mauricius, Sejšeli, kjerkoli na Karibih, mogoce tudi Maldivi, Tajska, Bali ali mogoce kje v Mehiki, Venezueli in podobno...torej ce ima kdo izkusnje s tem ali pa ve kaj vec kje je to mozno, kaksne so procedure, koliko recimo sama zadeva brez potovanja stane!? Gre se pa za cist enostavno, hitro a vseeno nepozabno poroko, nic razkosnega...
Hvala za odgovore...



ID: 1778
Ogledov: 222
Odgovor na: 1764
Avtor: A.N.
Datum: 26.7.05 - 15:35
Naslov: Sanjska poroka ;)

Jaz sem se pred dvema letoma poročil v Las Vegasu. Tam je zadeva zelo enostavna. S potnim listom gresta bodoča ženin in nevesta na urad, kjer ti izdajo "Marriage License". Mislim da stane $55. Pred dvema letoma so delali 24ur na dan. Nato izbereš eno od mnogih "Wedding Chapel-s" in se dogovoriš za podrobnosti in ceno.

Ko se vrneš v SLO, boš imel nekaj težal s priznanjem poroke v Sloveniji (da urediš vse papirje iz ZDA traja več kot en mesec). Potrebuješ prevedeno "Apostille od Nevada Secretary of State" (traja več kot en mesec, da jo dobiš po pošti iz ZDA. Zato, da dobiš Appostile, pa moraš imet Marriage Certificat (stane $10 in ga lahko dobiš šele dva tedna po poroki). Appostila stane $20. Podrobnosti najdeš na: http://www.co.clark.nv.us/RECORDER/Marriage_Information.htm. Appostilo je potrebno uradno prevest v slovenščino in priložit še nekaj drugih slovenskih dokumentov (kaj ti povedo na upravni enoti).

Obstaja pa možnost, da se izogneš omenjenim časovnim težavam s priznanje poroke v Sloveniji: nevesta in ženin podpišeta izjavo, da sta se poročila v tujini in da je nemogoče pridobiti ustrezne dokaze (pred dvema letoma je še obstajal zakon, ki je to omogočal).

LP,
A.N.



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana