FORUM: nasveti popotnikov
ID: 1826
Ogledov: 3153
Avtor: tanja
Datum: 10.8.05 - 12:11
Naslov: počitnice na zanzibarju

Živijo

Rada bi potovala na zanzibar, najverjetneje v mesecu decembru..zanimajo me vaši nasveti, izkušnje, skratka kakršnekoli informacije v zvezi s tem otočkom.

lep pozdravček



ID: 1830
Ogledov: 1331
Odgovor na: 1826
Avtor: matija
Datum: 11.8.05 - 09:07
Naslov: počitnice na zanzibarju

Živjo!
nA Zanzibaru sem bila pred 3 leti.Doma ti lahko poiščem naslov sobe, kjer sem spala, ki je bila kar lepa in ugodna cena.Sicer pa nimaš nobenih težav, ker ko se pripelješ v pristanišče že dobiš agente, ki te vozijo v hotele in turistične agencije.Hotelov boljših in slabših je veliko.Plaže take kot so pri nas, nisem videla, ker so vse bolj v beach klubih, tako da se moraš kopati na takih urejenih plažah.Midva sva vzela več izletov, bila sva v glavnem mestu Stone town.Šla sva na izlet, kjer plavaš z delfini, en dan sva se potapljala in obiskala Prison otok z želvami velikankami, 2 dni pa sva najela motrorček in se vozila iz kraja v kraj.Obvezno imej s seboj internacionalen vozniški izpit.Midva ga nisva imela in sva naletela kar na mnoge težave.Še to, na obali v glavnem mestu je zvečer ful dobra kulinarična postrežba-tržnica hrane.Super, poceni in veliko izbire.
Uživaj!!
Andreja



ID: 1834
Ogledov: 148
Odgovor na: 1830
Avtor: JorgeBen
Datum: 11.8.05 - 14:52
Naslov: počitnice na zanzibarju

Odvisno kaj te zanima... Ce se potapljas je Zanzibar raj, ce hoces sonce je tudi to pravo mesto. Odmor isto. . Sam sem bil tam pred 7 leti (decembra), pa bi ti lahko od izletov iskreno priporocil samo Spice tour.

Drugace pa... Nungwi je verjetno najbolj ziv kraj in se tam najvec dogaja. Fajn je tudi to ker se morje umankne samo nekaj 10m med plimovanjem... (npr. drugje na vzhodni obali je razlika nekaj 100m). Priporocam pa najem kolesa in kolesarjenje po plazah... (med oseko!). Drugace je bilo pa meni vsec (zelo laid back in 0 turistov) na plazi Paje.

Verjetno pa se je v teh 7 letih OGROMNO spremenilo. Menda pa je trznica v Stonetownu se vedno tako dobra kot je bila nekoc :)



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana