FORUM: nasveti popotnikov
ID: 183
Ogledov: 2755
Avtor: Andreja
Datum: 23.5.04 - 23:47
Naslov: v Srednjo Ameriko

S fantom bi se konec septembra,zacetek oktobra rada odpravila na krajše potovanje (14-21dni).Rada bi šla v Srednjo Ameriko in bi rada videla cim vec v tako kratkem casu in cim ceneje,ce se da. Še najbolj se nama zdi atraktivna Guatemala,vendar kolikor vem,je takrat monsunsko obdobje in verjetno potovanje tja takrat ni primerno).Nekako si želiva videti nacin življenja domacinov v kaki vasici indijanci) ,utrip glavnega mesta in zadnjih pet dni izležavanje na obali. Šla bi po lastni režiji in bi prosila,ce nama lahko kaj priporocaš. V ospredju je res Srednja Amerika,ni pa nujno,lahko je tudi Južna Amerika ali pa Azija (bila sva na Tajskem).

Želiva potovati po lastni režiji.

LP Andreja in Jernej




ID: 195
Ogledov: 142
Odgovor na: 183
Avtor: janin
Datum: 25.5.04 - 11:43
Naslov: v Srednjo Ameriko

Monsunov v Ameriki ni, deževna doba pa traja od maja do oktobra, kar pa ni poseben problem. Večina dežja pade na zahodni obali.
Sicer je pa v dolini vse leto precej vroče, v gorah pa lahko pade tudi pod ničlo.
Obvezno si oglejta Tical in kakšno od manjših mest. Chichicastenango je že zelo turističen, pa se še vedno splača pogledati.
Če bosta že v Ticalu, razmislita o izležavanju v Belizu.



ID: 201
Ogledov: 84
Odgovor na: 183
Avtor: Andrej
Datum: 26.5.04 - 11:05
Naslov: v Srednjo Ameriko

Kar se tice indijancev, so zanimive indijanske vasice okoli jezera Atitlan, nama s punco pa je sicer bil najbolj vsec petkov sejem v San Franciscu el Altu (odhod z navadnim avtobusom iz Quetzaltenanga), kjer sva cel dan mogoce videla par turistov, gre za pa za najvecji avtenticni indijanski sejem v Gvatemali s polno domacimi zivalmi, pridelki, izdelki, itd.



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana