FORUM: nasveti popotnikov
ID: 1850
Ogledov: 3577
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 16.8.05 - 17:32
Naslov: Costa Rica

Zivjo!

Ali mogoce kdo ve za kaksno plazo na karibski strano Costa Rice, ki ni ameriski "gringoland",ampak bolj off the beaten tracks varianta?
Lp!



ID: 1851
Ogledov: 1376
Odgovor na: 1850
Avtor: Uroš
Datum: 17.8.05 - 09:56
Naslov: Costa Rica

Halo Ana

Na splošno Gringosi ne marajo karibske strani CR raje se zadržujejo na pacifiku - Montezuma, Jaco.
Zelo lepe plaže imaš v Cahuiti, kjer je tudi dovolj nastanitvenih možnosti - Mesto ima pravi karibski flair, dve plaži Playo negro in Svetlo plažo v nacionalnem parku ki si ga moraš pogledat - Opice.
Puerto Vijeo de Talamanca je že bolj ameriški, večji in bolj turističen. Limon pa pozabi - sama industrija.
Če te še kaj zanima javi, v CR sem preživel mesec dni.

Pura vida - Uroš



ID: 1854
Ogledov: 1274
Odgovor na: 1851
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 17.8.05 - 18:36
Naslov: Costa Rica

Halo Uroš!

Mislim,da mi lahko še malo pomagaš:ok,plaže sva obdelala,kaj pa priporočaš glede nacionalnih parkov, vulkanov,ostalih (tebi) zanimivih zadevc.
Midva bova tam preživela pribl. 1 teden (potujeva skozi 4 države),zato sva malo na tesnem s časom.
Lp,Ana&Tom



ID: 1855
Ogledov: 147
Odgovor na: 1851
Avtor: Uroš
Datum: 17.8.05 - 21:24
Naslov: Costa Rica

Pozdravljena,

kar se nacionalnih parkov tiče, jih je približno milijon v CR oz. cela je en sam nacionalni park, katerega bi ti priporočal, pa je odvisno od tega, kako potujeta oz. kako vaju vodi pot.Glede na to, da potujeta skozi, gresta verjetno smer SZ-JV. V vsakem primeru pa računaj na to, da so vsi nacionalni parki pod nadzorom in je obisk v njih možen bolj ali manj samo v organizirani varianti ( od vhoda v park vodiči ).Če se bosta zadrževala bolj na karibski strani, je najbolj atraktivna in divja varianta NP Tortugero, ki pa ti bo vzel dva do tri dni ali pa NP v okolici Cahuite in Puerta Vieja.Če izhajaš iz San Joseja, pa je v okolici NP Vulkan Poas ( združuje oboje ) ali pa še kakih par manjših. Iz SJ pa je hitro in lahko dostopen tudi vulkan Irazu, ki je dejansko edini, na katerega lahko prideš do kraterjev ( vendar moraš biti na vrhu zgodaj do kakih 11 zjutraj ).Arenal, ki je sicer bolj slaven in delujoč, pa se da spremljati samo od daleč pa še to je ena sama loterija, ker se zna zgodit,da ga sploh ne vidiš ( zaradi oblačnosti ), pa si lahko tam sto let, lahko pa maš srečo, pa je viden že prvi dan. Če pa ti ni do gringotov, pa to območje kar spusti, ker jih je tu ogromno in cene temu primerne, pa še težko dostopno je.Je pa pokrajina zelo lepa. Od NP še priporočam Santa Rosa na skrajnem SZ na meji z Nikaragvo- na vhodu sicer pobirajo vstopnino, potem pa si bolj ali manj prepuščen sam sebi in svojim nogam...če želiš do plaže ( čeprav te bi na vhodu znali povedati, če je možnost prevoza s kakim čuvajem ali pa zaštopaš kakega džipa ). Je pa res ekstremno malo ljudi tam in na playi Naranjo imajo celo en mali kamp ( brez priključkov-je pa mogoče pri oskrbniku dat kako stvar v hladilnik )v katerem mrgoli "domačih " živali pa še plaža je za umret lepa .Je pa tudi en kamp na začetku parka.
V vsakem primeru pa je vseposod lepo, kamorkoli greš, v katerikoli NP, na katerokoli stran...
Moj izbor bi bil Santa Rosa ( 2 dni-3dni ) , če potuješ s šotori - Volcan Irazu pri SJ in potem karibska Cahuita in njen NP. Tako bi dobila vpogled v obe strani narave v CR. Glede na to, da sta pa tako malo časa tam, pa od vulkanov Irazu in potem Cahuita iz katere si lahko organizirata tako NP Tortugero, kot NP Cahuita in Puerto Viejo z ogledi Bribrija in obisk tamkajšnjih indijancev.
Vzemi pa v zakup, da je CR zelo zelo turistično razvita in da so ti informacije na voljo skoraj vse posod - agencije, hostli, turistični biroji, zelo prijazni ljudje...in da se plača marsikaj, kar vidiš tudi zunaj NP kar tako mimogrede.

Če te še karkoli podrobneje zanima o tem...javi.

Pura Vida, Uroš



ID: 4311
Ogledov: 1263
Odgovor na: 1854
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 11.1.08 - 08:42
Naslov: Costa Rica

Uroš pozdravljen,
vidim, da si pravi izvedenec za Kostariko. Ker se odpravljam tja v februarju, me zanima ali je boljše imeti s seboj € ali $, ali sprejemajo Eurocard in ali je potrebno kakšno cepljenje ali preventiva za malarijo.
Hvala za odgovor in lp
Edita



ID: 4581
Ogledov: 215
Odgovor na: 4311
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 18.12.08 - 15:05
Naslov: Costa Rica

Pozdravljeni

Mene tudi zanima kako je z nalezljivimi boleznimi v Kostariki. So obvezna kakšna cepljenja. Predvsem me zanima kako je z malarijo. Če kdo mogoče pozna odgovore tudi za Panamo, bi bil tudi zelo hvaležen.

Hvala in lp
Primož



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana