FORUM: nasveti popotnikov
ID: 1879
Ogledov: 1213
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 22.8.05 - 23:58
Naslov: Portugalska

Zivjo

Odlocam se za pot-s fantom- na Portugalsko in me zanimajo vase izkusnje. Ce je kaksna ugodna varianta z letalom?? Pa kaj ste zanimivega videli tam!!!?? Imam okviren plan ampak kakrsenkoli nasvet od koga, ki je ze bil tam bo zelo dobrodosel. Hvala



ID: 1889
Ogledov: 1277
Odgovor na: 1879
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 24.8.05 - 14:36
Naslov: Portugalska

Pozdrav!
Jaz sem bila na portugalskem Marca. Če bosta šla tja z letalom vama priporočam da gresta kar z Ryanair-om. Mi smo leteli iz Gradca do Londona ter nato v Porto. Ker smo vzeli letalske karte,ki jih ponavadi nobeden noče (prispeli smo pozno zvečer, na letališču prespali in drugi dan zgodaj zjutraj leteli naprej)smo prišli zelo poceni skozi.Dvosmerna karta z vsemi taksami je bila 27.000 sit, mislim pa da je v sezoni nekoliko višja.Še ceneje lahko letita če gresta iz Italije (Venezia-Marco Polo), kjer so leti do londona zelo pogosti.Najbolj se splača karto rezervirati okoli 2 meseca prej ali tik preden gresta in je odhod in povratek med tednom (torek-četrtek).Z drugimi letalskimi družbami so bile karte bistveno dražje.

Iz letališča v portu vozi letališli avtobus, ki vas pusti prav v centru porta (pri McDonaldsu) in ni drag.Če želita vama lahko dam tudi naslov kjer smo spali mi(nahaja se prav v centu in je poceni,ceneje kot hostel, ambient je prijeten).Je blizu avtobusne kjer te pusti letališki avtobus in blizu železniške postaje.

Glede ogledov vama priporočam da greste od Porta proti Coimbri (torej proti J)ter nato do Lizbone (vmes se ustavita tudi v kakšnih manjših krajih). Nekoliko izven Lizbone si morate NUJNO ogledat Cabo de Rocca in prelepe peščene plaže ki vodijo do tja (mi smo si sposodili kolesa in do tja kolesarili, saj imajo lepo urejeno kolesarsko pot).Nato pojdite do algarve (rt svetega Vincenta) vse do Faro in se nato vračajte nazaj proti vrhu.Po poti nazaj si oglejte še bolj notranje pokrajne, ter na severu Villo Real...

Imajo dobre avtobusne in železniške povezave.Nočne linije pa so predvsem avtobusne.Standar je približno takšen kot tukaj.

Ker nimam veliko časa,da bi ti razložila kaj sem tam zanimivega videla ti predlagam, da si preberi priročnik od Lonely Planet.Če je tam preveč vsega si sposodi še slovenski priročnik o Portugalski (lahko tudi kakšen drugi), kjer je nekoliko manj napisano in so ponavadi predstavljene res tiste večje znamenitost.

Meni je Portugalska najlepša država v Evropi (v severnih še nisem bila) in je vredna ogleda. Lepo potujta.

pozdrav, Katja



ID: 1891
Ogledov: 127
Odgovor na: 1889
Avtor: sarita
Datum: 24.8.05 - 17:30
Naslov: Portugalska

Pa da si ne pozabiš ogledat SINTRE IN OBIDOS-a!!



ID: 1893
Ogledov: 2785
Odgovor na: 1889
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 24.8.05 - 22:16
Naslov: Portugalska

Hvala ti. Sem hvaležna za vsako informacijo. Osebno ne poznam nobenega, ki bi ze potoval po Portugalski, da bi ga malo povprašala. Upam, da nama rata it v septembru (prej ni casa), drgač pa zihr marca ali aprila.
In mogoče ti še kaj potem "zatežim" :::)))

Aja....te prosim za un naslov kjer ste spali.
lp alenka



ID: 1910
Ogledov: 114
Odgovor na: 1893
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 28.8.05 - 23:05
Naslov: Portugalska

Ojla!
Tu ti pošiljam naslov. Ko smo bili mi tam, je bil ta residencial bol poceni kot hostel: Residencia dos Aliados, Rua Eliseo de Melo 27, TEL:22 200 4853/4, FAX:22 200 2710, INTERNET:http://www.residencialaliados.com

Leži na Avenidi dos Aliados (vsi poznajo), edino ga je težje videt, ker ima na ulico samo majhen vhod, nato se povzpneš po strmih stopnicah in šele nato je recepcija.

Ja, glede prevoza je še ena skoraj cenejša možnost.Z ryanairom do Londona in nato iz istega letališča z easyjatom do Faro (ne letijo letala prav vsak dan).

papa, Katja




Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana