FORUM: nasveti popotnikov
ID: 2008
Ogledov: 3307
Avtor: Urša
Datum: 7.10.05 - 10:41
Naslov: na Kubo

Pozdravljeni,
s fantom se odpravljava v Srednjo Ameriko, natančneje na Kubo. Odločila sva se, da greva tja v našem zimskem času oz. enkrat jauarja ali februarja. Probala bova dobiti last minute letalske karte, če bo to seveda mogoče. Zanima pa me, namen imava namreč, da bova poizkušala najemati sobe pri zasebnikih, ali je to težko izvedljiva stvar? Na internetu sem našla, da sobe lahko najemaš tudi on-line. Kako je s tem? Ali mislite da je to dražje? Ali imate mogoče kakšen zelo uporaben nasvet, ki bi nama prav prišel glede same poti, nastanitev, hrane?

Za odgovore se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem!



ID: 2009
Ogledov: 128
Odgovor na: 2008
Avtor: kuba
Datum: 7.10.05 - 16:53
Naslov: na Kubo

Zivjo

http://www.freeforumzone.com/viewforum.aspx?f=35747

Forum z ogromno informacijami iz prve roke, zal v zadnjem casu manj aktiven a vseeno dober.



ID: 2016
Ogledov: 150
Odgovor na: 2008
Avtor: Nataša
Datum: 11.10.05 - 12:55
Naslov: na Kubo

Prenočišč ni težko najti, ponekod ti jih kar sami ponudijo. Na Kubi skoraj vsi spijo v tako imenovanih casa particolare- zasebne hiše, kjer lahko tudi ješ zajtrk oz. kosilo..., če želiš (no, ponavadi kar vztrajajo, da lahko še kaj zaslužijo).Pa v Lonelyju mislim, da jih je kar nekaj napisanih, tako da s tem ne moreta imeti problemov.

Lp, Nataša



ID: 2019
Ogledov: 143
Odgovor na: 2008
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 12.10.05 - 13:31
Naslov: na Kubo

živjo!

kar brez skrbi! "casa particular", teh hiš je polno povsod: pomisli, tipičen mesečen zaslužek je 15..20 USD, vidva prideta in pustita ta znesek za prenočišče že v eni noči (plača se na sobo, ne po osebi, za 2 ali 3 je to bolje). dodatna ponudba za jesti in piti v teh hišah obsega od sendvičev (po nekje 2 USD) do zajtrkov in kosil (3..5USD). on-line naročanje se mi zdi vsekakor dražje, nikar se ne meni veliko vnaprej, raje pojdi po naselju, vstopita v hišo na ogled, barantajta za ceno.

januarja in februarja je dober termin, ko je sušno obdobje, veliko sonce, nič orkanov, po severnem delu obale lahko še pride kakšna ohladitev (temp. 22..27°C) iz Floride, medtem ko na Vzhudu ("Oriente") tega zaradi gorske pregrade "Sierra Maestra" ni (temp. 32°C). priporočam vama vsekakor da se odpravita na Vzhod, bolj točen oris vama lahko lahko izda kakšen vodnik (LP) ko si ga bosta prebrala, bosta spoznala kaj vama je všeč in bi rada videla.

pa ne pozabita vzeti s seboj drobnih daril, kot so kuliji in žajfice.

lp,
Robert



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana