FORUM: nasveti popotnikov
ID: 2282
Ogledov: 1584
Avtor: Urban
Datum: 15.1.06 - 23:03
Naslov: Mongolija

prosim, da mi odgovorite na nekaj vprašanj.

S prijateljem se v poletju 2006 odpravljava na 7-tedensko popotovanje z vlakom od Sank Peterburga do Pekinga. Do pomembnih informacij glede poti sva skušala priti že na mnogih agencijah, popotniških društvih in posameznikih, a na nekatera vprašanja preprosto ne dobiva zadovoljivih odgovorov. Vljudno Vas prosim, če mi na sledeča vprašanja lahko odgovorite oziroma mi priporočite vir, kjer bi se o želenih rečeh lahko pozanimal.

Vem, da za vstop v Rusijo, Mongolijo in na Kitajsko potrebuješ turistično vizo. Zanima me, kje se le-to da dobiti za Mongolijo, saj država nima predstavništva v Republiki Sloveniji (mislim, da je najbližje na Dunaju). Se moraš torej osebno zglasiti na veleposlaništvu ali se zadevo da urediti prek pošte.
Kje lahko rezerviraš vozovnice za Trans-Sibirsko – v mojem primeru Trans-Mongolsko – železnico? Na poti želiva narediti nekaj tedenskih postankov v Yekaterinburgu, Irkutsku in Ulaan Baatarju; zanima me, ali obstaja tako imenovana »hop on – hop off« vozovnica, ki že vključuje postanke in ali moraš le-te prej napovedati (kdaj, kje in za koliko časa)? Slišal sem tudi, da je v turistični sezoni – sama odhajava tja v avgustu in septembru, vozovnico treba rezervirati nekaj tednov v naprej; zanima me kakšne so bile Vaše izkušnje glede tega.
Kako je s povabilom, ki ga tujec mora imeti za vstop v Rusijo? Kje se to potrdilo da dobiti po nizki ceni, če ne poznaš nikogar v državi?
Zanima me, kakšne so bile Vaše izkušnje in kakšne nasvete bi lahko podali. Morda svetujete, da si katero zanimivost ob omenjeni trasi zagotovo velja ogledati, doživeti?

Za odgovor se Vam že v naprej iskreno zahvaljujem in Vas pozdravljam.

Urban








Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana