FORUM: nasveti popotnikov
ID: 2685
Ogledov: 2856
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 19.5.06 - 09:20
Naslov: Vietnam, Kambodža

Konec oktobra se odpravljava v Vietnam in Kambodžo. Pred leti sem bila 2 X na Tajskem, kjer sem v agencijah zasledila, da prodajajo vize za omenjene destinacije. Mi lahko svetujete, kakšen bi bil najenostavnejši in najcenejši način priti do Vietnama in Kambodže. Ali se po teh dveh državah giblješ tako preprosto kot po Tajskem?

Za odgovor se najlepše zahvaljujem.

Sergeja



ID: 2692
Ogledov: 1442
Odgovor na: 2685
Avtor: Metod
Datum: 20.5.06 - 10:55
Naslov: Vietnam, Kambodža

Po mojem mnenju in izkušnjah je najlažje, najceneje in najenostavneje priti do teh dežel (vključno z vizami) kar preko Tajske. Najceneje je seveda po kopnem iz Tajske preko Kambodže v Vietnam. Kar se tiče gibanja... Vietnam je enostaven in gibanje je preprosto. Ceste so relativno dobre. Druga zgodba je Kambodža, kjer so ceste poglavje zase. Tako gigantskih lukenj na cesti nisem videl še nikjer. Vanjo bi z lahko izginil srednje velik tovornjak. Posledica slabih cest je seveda izjemno počasen promet in prilagojena prevozna sredstva (pick-up... azijska varianta z nepredstavljivo množico živih bitij na krovu). Ampak TO daje seveda ČAR popotovanju po teh deželah.
Jaz bi ti predlagal tudi Laos... čudovita dežela...

No, če rabiš še več informacij se javi.


LP


Metod



ID: 3147
Ogledov: 136
Odgovor na: 2692
Avtor: mateja
Datum: 20.9.06 - 14:55
Naslov: Vietnam, Kambodža

Laos definitivno moja najljubsa dezelca, ampak cela JV azija je bozanska.

Kar se tice prevozov, ce hoces prisparat kak dan je precej poceni Airasia www.airasia.com (poceni letalski prevoznik. V Vietnam letijo v Hanoi (iz BKKja seveda), v Kambodzi pa v Phnom Penh. pa se na desetine drugih destinacij.

srecno pot :-)



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana