FORUM: zdravje, bolezni
ID: 309
Ogledov: 5759
Avtor: Anita
Datum: 21.6.04 - 12:46
Naslov: malarija

Pozdravljeni,
Julija se odpravljamo v Indijo, v Delhi, Agro,Bombay in Goa- ne nameravamo ravno delati kakih trkingov, pa premnočevanj v naravi. Res ne bi rada jemala Larinam, ker sem ga, ko smo sli na Tajsko in mi ni ustrezal. Kaj mi kdo priporoca, bi jih morala jemati? Ali je dovolj, da jih imam s seboj, v primeru, da bi opazila znake. Res prosim za odgovor, ker me zelo skrbi, kaj naj naredim.
Najlepša hvala
Anita



ID: 311
Ogledov: 243
Odgovor na: 309
Avtor: Petty
Datum: 21.6.04 - 12:54
Naslov: malarija



Zakaj pa ne bi sprobala kaksnega drugega manj močnega antimalarika? Men so ponudli Resochin + Paludrine, 2 paludrina na dan, in 1x na teden 2 resochina. Nobenih stranskih posledic, saj je menda vse skupaj dovolj blago, a se vedno dovolj primerno za Indijo.
Ne vem ce jih se prodajajo pod takimi imeni - se je pa za pozanimat. Vprasi pa sporoci, kako si zrihtala!





ID: 312
Ogledov: 766
Odgovor na: 309
Avtor: bostjan
Datum: 21.6.04 - 13:40
Naslov: malarija

MALARIJA

Potniki, ki se gibljejo v malaričnih območjih, morajo jemati antimalarike, npr. Lariam tablete (mefloquinum), in sicer 1 teden pred potovanjem - 1 tableto, enkrat tedensko 1 tableto v času bivanja na malaričnem območju in še 4. teden po vrnitvi iz okuženega območja. Če potujejo v malarična območja za čas, daljši od treh tednov, jemljejo prve štiri tablete enkrat na teden, po 4. tableti pa nadaljujejo z jemanjem tablet v 2-tedenskih razmikih. Prva tableta se da kot običajno 1 teden pred potovanjem, zadnji 2 tableti pa z dvotedenskim presledkom po odhodu iz malaričnega območja. Tablete je treba pogoltniti cele in z veliko tekočine (ne na prazen želodec). Cena tablet je odvisna od števila prejetih tablet in se giblje od 3600 do 4800 tolarjev.

Absolutna kontraindikacija za jemanje Lariama je nosečnost: vsaj 2 meseca po prenehanju jemanja Lariama odsvetujemo zanositev. Lariam je kontraindiciran za doječe matere, bolnike z ledvično ali jetrno okvaro, odsvetuje se tudi majhnim otrokom. Če potnik potuje v zelo okužena območja, a Lariama zaradi zdravstvenih težav ne more jemati, (zlasti ob sočasni terapiji z b-blokatorji, antidiabetiki in oralnimi antikoagulansi), priporočamo jemanje terapevtskih doz Vibramycina- prvi dan 2-krat po 2 tableti v razmiku 12 ur, nato po 2 tableti na 24 ur.

Pred piki komarjev se zaščitimo z zaščitnimi mrežami na oknih in okoli postelje. Obleka mora pokriti čim večje dele telesa, priporočljiva je enobarvna, svetla obleka, saj močne barve komarja privlačijo. Priporočljiva je uporaba repelentov, to je sredstev, ki odganjajo mrčes. Na tržišču so dostopni repeletni različnih proizvajalcev in z različno dolgim delovanjem. Na voljo so kreme, stiki in deodoranti. Pred uporabo natančno preberite navodila.


vir:
http://www.zzv-ce.si/dobro_je_vedeti/cepljenja/potovanje.php



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana