FORUM: nasveti popotnikov
ID: 3391
Ogledov: 1336
Avtor: Luna
Datum: 4.1.07 - 15:52
Naslov: Trekking Everest base camp

Pozdravljeni,

zanimam se za trekking do Everest base campa. Ali je že kdo bil? Zanima me koliko stane (baje da ni tako poceni), kje si lahko zrihtaš oz. ali si ga lahko kar dol zrihtaš,... vse.

Predvsem pa koliko dni traja, vem da rabiš cca. 21 dni, slišala sem tudi za neko instant varianto (Instant Everest Trek), ki traja 14 dni. Ali ima kdo izkušnje s tem? Sem omenejna z dopustom, zato me št. dni še posebej zanima.

Če ima kdo o tem trekkingu kakšrnekoli izkušnje, bi bila zelo vesela za informacije.

Hvala in lep dan,
L.



ID: 3394
Ogledov: 1312
Odgovor na: 3391
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 4.1.07 - 18:09
Naslov: Trekking Everest base camp

Bil na Everest treku že večkrat. Lahko si vse urediš v Katmanduju, lahko ti dam naslov mojega prijatelja, ki ima tam agencijo. Nepal je še vedno poceni, odvissno kako in kaj. Štirinajst dni je,kar malo premalo, pa se tudi izzide. Najboljši čas pa je oktober, november. Za kaj več pa mi piši na moj mail.
Namaste - Miro - Tashi!



ID: 3402
Ogledov: 1144
Odgovor na: 3394
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 5.1.07 - 21:18
Naslov: Trekking Everest base camp

Pošlji mi svoj mail! Pozdrav.



ID: 3411
Ogledov: 142
Odgovor na: 3402
Avtor: Luna
Datum: 8.1.07 - 07:29
Naslov: Trekking Everest base camp

Pozdravljen,

sem ti že poslala na mail vprašanja.



ID: 3529
Ogledov: 1209
Odgovor na: 3402
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 6.2.07 - 16:15
Naslov: Trekking Everest base camp

Še nekaj informacij.Nepalsko vizo dobiš na letališču v Ktm, stane 30 usd za mesec dni.Naslov mojega prijatelja v Ktm travel@redlion.enet.com.np.Imenjuje se Mr.Govinda. On ti bo zrihtal povratno vozovnico do Lukle in nazaj in dovoljenje za vstop v nacionalni park Sagarmatha, prevoz ko prideš v KTM, do mesta kjer boš prespala.Drugega tako ne rabiš. V Lukli si lahko omisliš še nosača, kateri te bo stal med 6 in 8 usd, nese največ 30kg. Potem pa pot pod noge. Rabiš dobro obutev in pa spalno vrečo. Ob poti je dovolj hotelov, lodgeov itd. Povsod je dovolj pijače in hrane, kakršno ti srce poželi.Najboljši čas je v oktobru in novembru in marcu in aprilu.Poleti je monsumm, padavin ni veliko, vendar so gore ovite v meglo, tako da ne vidiš nič.Lahko greš sama v svoji režiji,če geš z agencijo te bo koštalo veliko več. Jaz sem se na svojih obiskih Nepala povzpel tudi na kar nekaj vrhov, veliko časa preživel med lokalnimi prebivalci, nenazadnje sem imel v Nepalu tudi zaročenko.Je pa ta predel dražji od ostalih in prav nič nevaren in pa tudi zgubiš se težko. Angleščino obvladajo že skoraj vsi. Je pa štirinajst dni nekakšna hitra varianta, kajti za manj kot mesec dni se ne splača iti. Ko sem pred davnimi leti prvič prišel sem nekje prebral: Prišel si zato, da te bo Nepal spremenil in ne ti njega. In res je to pustilo globoke posledice v meni.Vendar tudi Nepal sedaj ni več to kar je bil, saj so tudi v njega segle lovke zahoda in globalizacije. Ps: vse dokumente in vozovnico ti bodo zrihtali v dveh dneh, če ni kaj nepredvidenega. Vse pa si lahko prebereš v knjigi Lonely Planet Trekking in the Nepal Himalaya. Pa en NAMASTE!



ID: 3532
Ogledov: 1183
Odgovor na: 3529
Avtor: Luna
Datum: 7.2.07 - 07:58
Naslov: Trekking Everest base camp

Hvala za info. Že delam na tem, da bom šla za 3-4 tedne, in sicer v novembru. Šla bi v lastni režiji. Nekje sem prebrala, da je za žensko nevarno, da sama potuje po Nepalu, mah... Ker vem, da je novembra največ turistov, me zanima kako so zasedeni lodgi oz. t.i. 'tea house trekking' in ali je potrebno karkoli zrihtat ali se samo vstaviš in prespiš?

Hvala in lp!



ID: 3535
Ogledov: 1185
Odgovor na: 3532
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 7.2.07 - 15:46
Naslov: Trekking Everest base camp

Ni nobenih problemov, če ženska sama potuje po Nepalu. Prenočišč je dovolj, saj je zadnja leta zaradi Maoistov, tudi turistov manj.Letalsko vozovnico pa je sedaj zadnji čas, da jo kupiš ali pa rezerviraš, kajti pozneje je vse zasedeno. Ni pa Nepal samo visoke gore, treking, so predvsem enkratni ljudje, raftingi na divjih rekah Marsiandi, Kaligandaki itd, nacionalni park Chitiwan na jugu, zgodovinska mesta v Ktm dolini in še mnogo drugega. Škoda ker grem letos poleti v Pakistan in pa novembra na Filipine, bi šel takoj s teboj. Pa en lep pozdrav!



ID: 3563
Ogledov: 1178
Odgovor na: 3535
Avtor: Luna
Datum: 13.2.07 - 07:49
Naslov: Trekking Everest base camp

Kakšno pot priporočaš do base campa za cca. 3-4 tedne? Jiri-Everest base camp-Lukla (ali Phaplu)- Kathmandu, ali kar iz Lukle (ali Phaplu) do base campa. Prebrala sem, da so letala za Luklo kar zasedena, zaradi organiziranih skupin.

Hvala za vse info.



ID: 3570
Ogledov: 111
Odgovor na: 3563
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 14.2.07 - 00:13
Naslov: Trekking Everest base camp

Priporočam ti da se iz Ktm do Jirija odpelješ z busom in od tam nadaljuješ peš do Namche Bazarja. Pot je razdeljena po etapah in traja sedem dni.Iz N.B. do Kala Patarja in nazaj do Lukle pa potrebuješ okoli štirinajst dni. Do baznega taborja pod Everestom se ti ne splača iti, ker tamkaj razen množice šotorov, smeti in pa naloženega kamenja nimaš kaj videti. Jaz sem jo iz K.P. ucvrl kar nazaj v Gorak Shep. Je pa še več variant Chukung in potem čez prelaz Kongma La, čez prelaz Chola pas v Gokyo in od tam v N.B. Iz Namcheja sem šel tudi v Thame in nazaj. Obdelal sem vse variante in se povzpel tudi na nekaj vrhov. Poleti proti Lukli so zelo zasedeni, vendar si lahko rezerviraš že prej, tudi polet samo iz Lukle v Ktm. Mora pa vreme biti lepo v Lukli, drugače letala ne pristajajo.
Lp! Miro - Tashi.



ID: 3665
Ogledov: 2829
Odgovor na: 3391
Avtor: Marko
Datum: 7.3.07 - 01:11
Naslov: Trekking Everest base camp

Miro, bi mi lahko prosim dal kontakt ? Nekaj stvari me zanima okoli nepala...

hvala


marko



ID: 3666
Ogledov: 1239
Odgovor na: 3665
Avtor: bostjan
Datum: 7.3.07 - 12:55
Naslov: Trekking Everest base camp

živijo!
Klikni na ikono ob imenu (pismo) in boš dobil njegov e-poštni naslov.




ID: 3667
Ogledov: 139
Odgovor na: 3666
Avtor: Marko
Datum: 7.3.07 - 19:03
Naslov: Trekking Everest base camp

Aha, sem že probal enkrat prej, zdaj pa vidim, da je dejansko treba klikniti ime ob ikonci ;)

hvala bostjan



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana