FORUM: nasveti popotnikov
ID: 3671
Ogledov: 2925
Avtor: janin
Datum: 10.3.07 - 16:00
Naslov: janin v Vietnamu

kot morda veste, sem s skupino trenutno v jv aziji.
apdejtov na spletu in tv oddaj trenutno ne bo, zato pa na hitro nekaj vtisov (ko potujete, possljite sse vi kak tak dnevnik):

07.03.2007
Danes zveccer smo konccno dobili vietnamske vize. Cce bi jih dobili jutri zveccer, bi stale sse 400 bathov manj, a bi potem izgubili en dan.

Vcceraj pess od khao sana do cesarske palacce, potem sse do lezzeccega bude, z ladjo po kanalih, na most exciting show in thailand (ene par zmatranih kober, ki se jim ni ljubilo kaj dosti skakati) in potem ccez reko v wat arun. Domov smo se potem zveccer kar peljali.
Potem sem hotel spat, a so me prepriccali, da gremo sse na en pir, a smo jih popili kar nekaj in spet nisem ssel spat pred 1.30h in sse dolgo nisem zaspal ker sem se prevecc zbrihtal in me daje biolosska ura.
Edini nimam okna in klime, ker je ravno pri meni zmanjkalo boljssih sob. Imam pa buccecci ventilator.
Danes ob 8h sem bil potem kot zombi. Klasika s kombijem: floating market, wood carving, otmeno kosilo, krokodilska farma in slonovska predstava. Domov ob 17h. Krvavo potrebujem spanje in naccrtujem zgodnji umik – upam, da bo tokrat ratalo.
Zjutraj gremo v kambodzzo z busom, ker kombiji ne smejo ccez mejo.

Sse najbolj zanimivo doslej je bilo kosilo prvi dan: kupil sem vreccko ccrvov, kobilic dveh velikosti, murne, nekakssne mini zzabe in sse vrsto hrossccev razliccnih velikosti – vsega skupaj kakih 10 razliccnih specialitet, vse prazzeno, celo in neoccisscceno. To smo potem skupaj zobali ob pivu in najvissjo oceno so dobili ccrvi.




ID: 3679
Ogledov: 1218
Odgovor na: 3671
Avtor: janin
Datum: 14.3.07 - 10:33
Naslov: janin v Vietnamu

5.3.07
prva nocc v bangkoku. ura je zze 2 ponocci, pa smo sse vsi budni kot zajci. z madzzari smo kar v redu leteli, cceprav je bil boeing 767 zze precej amortiziran.
zici najmanjssi mozzni, vklessccen sem bil med dva korenjaka in zjutraj sem bil vsega zze precej sit. za v mesto smo najeli minibus. ogromno novih stolpnic - vse se ccisto prehitro razvija.
kao san je nabasan z gringosi, ki zveccer sedijo na robu ploccnika, jejo s sstantov in pijejo pijacco iz samopostrezzb. varuje nas kup policajev. za vietnamsko vizo smo placcali svinjskih 55 dolarjev in jo dobimo v sredo zveccer. na cesti sem pojedel kup sadja in potem nisem mogel rib - eno ogromno dobiss za 2 evra in so baje odliccne. pivo je sicer drago - 2 dolarja, a ga dobiss tudi za dober dolar. v ccetrtek zjutraj bomo verjetno odrinili proti kambodzzi.



ID: 3680
Ogledov: 2113
Odgovor na: 3679
Avtor: janin
Datum: 14.3.07 - 10:39
Naslov: janin v Vietnamu

10.3.
Zadnja dva dni smo v glavnem potovali.
Zdaj smo v Phnom Penhu in gremo jutri v Vietnam. Zadnja dva dneva smo vstajali ob 6h (bljak!). Najprej z odliccnim busom do kambosske meje, nato z razsuto kanto do siem reapa. Namesto da bi prissli ob 19h, smo s sesutimi amortizerji tolkli 30km/h po razklumpani cesti in prissli opolnocci. Vse ruzake svo razporedili po tleh in sprednjih dveh sedezzih in na njih so sedeli in skakali ssest lipetov, ki nihcce ne ve, zakaj so se peljali z nami. Recimo da sprevodniki?
Potem ves dan po russevinah angkorja, a smo videli le polovico templjev. Tiste velike glave z drevesom nismo nassli. Danes zjutraj namesto z avtobusom na zarjavel ruski hidrogliser in do glavnega mesta. Ssel je hitro in v reki enkrat nasedel. Phnom penh je zdaj zze ves asfaltiran in poln lucck in plastike. nismo dobili jutranjega busa in gremo v saigon jutri ob 11.30h, kar mi je bolj vsecc. Popoldne so ssli vsi na killing fields, jaz pa sem sse urejal stvari. Baje ni bilo posebnega - samo polja, stalazza polna lobanj in drevo, kjer so ubijali.



ID: 3684
Ogledov: 1257
Odgovor na: 3680
Avtor: janin
Datum: 15.3.07 - 19:13
Naslov: janin v Vietnamu

13.3.
da ne pozabim povedati: v kompasu ti bodo zagotovili, da za 14 dni za tajsko NE
POTREBUJEMO vize, a tajci zzal nicc ne vedo o tem. slovenija je z velikimi
ccrkami navedena med tistimi, ki potrebujejo vizo on arrival za 1000batov -
vecc kot 20 eur - za vsak vstop.
v saigonu smo ssli najprej na dvodnevno turo po delti mekonga. Bus do tja in
nazaj je bil bolj slab, ostalo pa zanimivo: Milijone ladij, barkacc in ccolnov,
reka in kanali, veslanje in dolge vozznje z barko, jedli kacco (menda kobro) z
gobami, pravi plavajocci trg (ne turisticcni kot v bangkoku), proizvodnja
rizzevega papirja, rezancev, bombonov iz kokosovega mleka in sse marsiccesa.
ponocci se bomo z busom prestavili v nha trang ssnorklat in lovit ribe,
pessccene plazze, otoki in kokosove palme, potem se bomo pa dokonccno
odloccili, kako bomo prissli do hanoija.



ID: 3686
Ogledov: 1102
Odgovor na: 3684
Avtor: janin
Datum: 16.3.07 - 08:05
Naslov: janin v Vietnamu

15.3.
vozznja z avtobusom ponocci je bila bolj bedna, zato smo se odloccili, da
gremo naprej z vlaki, ki so sicer drazzji, a hitrejssi. imajo sistem kot na
kitajskem: hard in soft sleeperji ter hard in soft sitterji, ki so pol
cenejssi.
v nha trangu so se kar potrudili: ssli smo na boat trip za 6 dolarjev in so
nas prissli iskat, nas peljali na 4 otoke, dvakrat smo imeli potapljanje z
maskami, enkrat kosilo s celim kupom tajskih jedi, drugicc pitje murvinega
vina in ananasa na obroccih v vodi, tretjicc malico s kupom tropskega sadja,
odliccno glasbeno predstavo na palubi (bobnar je tolkel po dveh plasticcnih
kantah in zarjaveli visecci ccineli) in sse kaj. na ladji je bil kup rusov in
sse veccji kup drugih.
veccinoma smo precej opecceni.




ID: 3698
Ogledov: 1192
Odgovor na: 3686
Avtor: janin
Datum: 21.3.07 - 17:49
Naslov: janin v Vietnamu

18.3.
Smo v hanoiju. prissli smo vcceraj s spalnikom, danes smo se pa zze odpravili v ha long bay. Tri ure z busom, naprej pa z ladjo med znamenitimi iz morja sstrleccimi otoki.
Ladje ful spedenane za turiste v starem slogu, na ladji otmeno kosilo,na enem otoku smo obiskali postojnsko jamo osvetljeno v vseh mozznih kiccastih barvah in sse kaj. vse bi bilo prav v redu, cce ne bi tukaj DEZZEVALO in bilo PREKLETO MRAZ.
zdajle odhajamo v hribe in upamo da bo vsaj dezzja manj.

19.3.
Smo zze v hribih in se odpravljamo na dvodnevni treking.
ponocci smo bili spet na vlaku do kitajske meje.
pretiranega mraza sicer ni, smo pa sredi oblaka in upamo da bomo videli tudi kakssen hrib, cce zze ne sonca. ali pa vsaj ccim manj dezzja.

20.3.
V hribih je ponocci blizu nule. vcceraj smo prissli od kitajske meje vhribe, v sa pa, 1600m mnv. potem pessaccili po globokem blatu in se veselili,ko smo zagledali kako luknjo v megli. ccisto drugacce kot na tajskem. prespali smo v home stay pod obupno debelimi kovtri. drugi so v bundah, jaz pa v tenkitrenerki in puloverju. danes spet po blatu in po rizzevih poljih in zdaj smozze nazaj v sa pa, zveccer na vlak, jutri pa ze v bangkok in domov. glavna plemena tod okoli so ccrni hmongi in rdecci dao, ki ves dan letajookoli nas in in zzvrgolijo #baj for miii# in nam molijo vezene izdelke.

21.3.
Vcceraj je bilo kar pestro. Zveccer smo se odpeljali iz sa pa v dolino, potem pa na vlak. Trije smo se malo obirali, pa so nam pet minut pred odhodom vlaka ZAPRLI vrata na peron!!! Nicc ni pomagalo in lahko smo samo sse pomahali nassim v vlaku. Domaccinom je zadeva zze znana. Povedali so, da je edina mozznost, da se s taksijem odpeljemo do prve naslednje postaje. Placcali smo 25 dolarjev in vozili kot norci. Prissli smo sse 15 minut pred nassim vlakom in ob 05h prissli nazaj v Hanoi. Nass hotel je bil sse globoko zaprt in komaj smo prebudili dezzurnega ter v lobiju poccakali da so se sobe izpraznile.



ID: 3703
Ogledov: 162
Odgovor na: 3698
Avtor: janin
Datum: 23.3.07 - 13:19
Naslov: janin v Vietnamu

smo že nazaj.
fotoreportaža v kratkem.



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana