FORUM: oglasi
ID: 3821
Ogledov: 1560
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 18.5.07 - 12:40
Naslov: Koncert in ples: TAJSKE GLASBE-26-Maj-2007-21:00_Š

Leta 2000 so na Oddelku za tajsko glasbo Univerze Čulalongkorn v Bangkoku združili nekatere profesorje in najbolj nadarjene študente v v ansambel z namenom predstavljanja bogate raznovrstnosti tajskega glasbenega izročila različnim publikam doma in v tujini. Ansambel posveča posebno pozornost regionalnim značilnostim ter hkrati pri izvedbah ljudske in klasične glasbe išče povezave med tradicijo in izzivi moderne družbe.

V zadnjih petih letih je veliko nastopal v tujini. S koncertimi in delavnicami tajske glasbe je pritegnil veliko pozornosti tudi v univerzitetnih okoljih, kot so Te Wananga o Aotearoa (Univerza Nove Zelandije), Kitajska univerza v Hong Kongu, Islamska univerza Malezije in Mestna univerza v Osaki na Japonskem.

Ob tokratnem gostovanju Ansambla za tajsko glasbo Univerze Čulalongkorn je treba poudariti, da gre za prve nastope neke tajske zasedbe na Slovenskem nasploh. Ti nastopi naznanjajo dolgoročno obdobje medkulturnega dialoga skozi glasbo med Tajsko in Slovenijo ter pričakovano ustanovitev Evropskega centra za tajske glasbene študije pri Katedri za etnomuzikologijo Filozofske fakultete v Ljubljani.

Ansambel za tajsko glasbo Univerze Čulalongkorn sestavljajo profesorice Kumkom, Pornprapit in Sumrongthong, profesor Pakorn, doktorska kandidatka Wongratanapitak, študentki Montar in Teantira ter študenti Doungrung, Noppadon, Teerapong in Wanuschai.



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana