FORUM: nasveti popotnikov
ID: 3902
Ogledov: 2877
Avtor: turčija
Datum: 3.6.07 - 14:19
Naslov: turčija

zanima me, kakšne izkušnje imate s popotovanjem po turčiji poleti. zasedenost hostlov, gužva, vročina al se da imet fajn? kakšne so kej cene? pa če kaj posebej priporočate...






ID: 3911
Ogledov: 162
Odgovor na: 3902
Avtor: Dimen
Datum: 5.6.07 - 10:37
Naslov: turčija

Šel sem z lastnim prevozom ->Beograd, Sofija, Istambul, Ankara, Kapadokia, Antalija, Pamukale,...
V Antaliji so nam ukradli torbico z dokumenti na črpalki sredi belega dne. Kolegica je bila v avtu med krajo. Torej, zelo predrzni tatovi, ki te najprej zasledujejo in potem ob priliki okradejo (verjetno smo imeli tudi veliko smolo, da smo naleteli na take predrzneže).

V notranjosti (Ankara, Pamukale, Kapadokia,...) glede kraj ni panike.
V hostlih se vedno najde prostor. Temperatura se gibljejo med 35 in 40. V Kapadokiji je bila temperatura vsak dan nad štirideset stopinj. Samo ni panike ker je suha vročina, ki jo prenašaš brez problema.

Hrana na ulici je izredno poceni in okusna. Hostli so poceni.

Priporočam: Istanbul (vsaj štiri dni), Kapadokia (vsaj dva dni - vzhod in zahod sonca je fantastično doživetje).





ID: 3955
Ogledov: 147
Odgovor na: 3902
Avtor: klavdija
Datum: 19.6.07 - 14:46
Naslov: turčija

Jaz sem bila v Turčiji avgusta. Izkušnje so samo dobre, izjema so le prebavne težave, ki sva jih staknila oba s fantom (kljub previdnosti- še zobe sva si umivala z ustekleničeno vodo). Toplo priporočam Linex - nekateri ga jemljejo preventivno ves čas potovanja.
Postelje v hostlih ni problem dobiti, cene pa so zelo ugodne, tudi v samem centru Istanbula. Temperature so bile najvišje v Kapadokiji - okrog 35 stopinj. Tam priporočam spanje v cave room. Ponoči in podnevi je v teh sobah prijetno hladno.
Za počitek in pobeg od turistov priporočam obisk Turkish lake district - jezero Egirdir (ne vem, če sem prav napisala). Seveda je pa najboljše v Turčiji Kapadokija.



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana