FORUM: nasveti popotnikov
ID: 4054
Ogledov: 2821
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 19.7.07 - 07:45
Naslov: ladakh

Zdravo,
zanima me, če je bil kdo v Ladaku na trekinku in kaj vse pripoorčate da vzamem s sabo? šotor? čevlje? posodo za kuhanje? ali to vse tam dobim?

zanima me tudi, koliko stane letalo iz Dehlija v Leh in nazaj?

Hvala vsem za odgovore in uživajte:-)))
T.



ID: 4078
Ogledov: 115
Odgovor na: 4054
Avtor: JorgeBen
Datum: 30.7.07 - 14:54
Naslov: ladakh

Zivjo!

Jest sem ravno nazaj iz podobne zadeve v Ladakhu. Zdej, kaj je tvoj namen? Potovanje ali gres v Ladakh samo na treking pa potem domov?

V agencijah tam se lahko zmenis za razlicne trekinge oz. gres naceloma lahko tudi individualno. Ce gres organizirano, sotora po moje ne rabis, razen ce hoces ravno spati v svojem. Itak ti v vecini primerov postavi sotor vsak dan kar osebje... Posode za kuhanje isto ne, saj ti v vecini primerov kuhajo. Dobro je zraven imeti dobre in uhojene cevlje, ki niso nujno neki grozni planinski cevlji - vseeno naj bodo dovolj robustni, da bo noga stabilna in da ne bodo razpadli ob prvem kamnu. Vseeno, na treking gres vsaj za 4-5 dni in noga bo stalno na udaru... Vibram podplat je priporociljiv...

Po moje je fajn, da vzames zraven kaksno boljso spalko. Npr. ce gres na treking skozi dolino Markha (najbolj popularno), te na koncu caka se Gongmaru La prelaz. Spala bos verjetno nekje na planjavi Nimelunge (ali nekaj podobnega) na visini okoli 4700m, in tam je ponoci zelo hladno - okoli 5C ali celo manj... Da ne govorim, da moras ze pred tem preciti prelaze blizu 5000m... Ok, spalko lahko tudi dobis tam, vendar jest sem imel raje svojo, sem bil bolj miren ;)

Zdej, ce gres v lastni reziji brez vodicev... potem... travel light, ker bos morala vse nositi sama. In bo naporno. Srecal sem le malo ljudi, ki si je to privoscilo... Lahko si pa najames konja in gres tako na trek... spet moras imeti vse zraven... Zdej, problem so mape in to je nujno ce gres pohajkovat sama... in v Lehu je ena zelo dobra in tudi zalozena knjigarna...

Glede leta Leh-Delhi pa... ce mas cas, pojdi raje po zemlji med Lehom in Manalijem... je posebno dvodnevno dozivetje... in gledas kako se pred tabo spreminja pokrajina :))) Let pa ni drag ce gres npr. z Air Deccan in dobis kaksno ugodno ponudbo... dobis lahko ponudbe od kaksnih 2000Rs navzgor, torej okoli 50EUR v eno smer... Je pa let iz Delhija nenormalno zgodaj, ob 5:20 :)



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana