FORUM: nasveti popotnikov
ID: 4067
Ogledov: 4493
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 23.7.07 - 15:21
Naslov: TAJSKA, BURMA, LAOS, VIETNAM

Pozdravljeni,

S prijateljem potujeva jan 2008 v Azijo. Pot naju bo vodila iz Tajske ( BKK ) direkno v Burmo, naprej v Laos, nato Vietnam in nazaj na Tajsko...

Če nama lahko pomagate s kakšnim koristnimi nasveti bi bila zelo vesela:
Zanima naju:
1. način prevoza do Burme in kako je z vizo za Burmo, ki si jo verjetno pridobiva v BKK
2. Naprej greva v Laos. Kje se meniva za vizo, način priti do tja?
3. In še naprej v Vietnam. Isto vprašanje, kje se meniva za vizo in način priti do tja?
4. Prioriteta so nama prevozi z avtobusom ali vlakom. Slišala pa sva, da v Burmo lahko prideva le z letalom.
5. Iz Vietnama se vračava nazaj na Tajsko. Ali so vize samo časovno omejene? Ker bova nekje tudi 2 x prečkala mejo. Primer: Iz Vietnama se bova morala vračati ponovno preko Laosa ( kjer sva že prej pridobila vizo ) nazaj na Tajsko...
6. Katere tablete proti malariji priporočate?

Če imate še kašen drug nasvet ali pripročilo prosim pišite.

Hvala in lep pozdrav, Sergeja





ID: 4080
Ogledov: 1528
Odgovor na: 4067
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 31.7.07 - 15:01
Naslov: TAJSKA, BURMA, LAOS, VIETNAM

ej jest sem bil tam pred leti.

Iz bkk sem šel v burmo z avionom, to je edin legalen način. letel sem z bagladesh airlines, ali neki takega, so imeli najcenejšo karto.

V laos greš lahko iz tajske se mi zdi, da preko enih treh mejnih prehodov, jaz sem šel na severu. Vizo za laos sem si spedenal v Bkk, za vietnam tudi.

Ker itak imaš določeno v koliko cajta lahko izkoristiš določeno vizo, to je približno 3 mesece.

Če bi jaz bil na vajinem mestu bi naredil naslednje: šel bi iz tajske v burmo. Ko bi se vrnil v bkk bi si naredil vizi za laos in vietnam. Potem pa šel na pot. Samo moraš pazit da ti ne poteče rok za vtop v vietnam, to pa je se mi zdi, da tri mesece.

če imaš kako vprašanje mi pa kar piši.

lp
pero



ID: 4081
Ogledov: 2596
Odgovor na: 4080
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 31.7.07 - 15:03
Naslov: TAJSKA, BURMA, LAOS, VIETNAM

aja... pa še to... ko prečkaš mejo, ti viza poteče (edino če imaš multiple entry) Ne vem pa, če lahko dobiš vizo za laos/vietnam na meji. Pomoje da bolj ne kot ja.



ID: 4093
Ogledov: 2692
Odgovor na: 4067
Avtor: Masa
Datum: 3.8.07 - 07:12
Naslov: TAJSKA, BURMA, LAOS, VIETNAM

Vizo za Laos brez problema dobis na meji, za Burmo in Vietnam si moras zrihtat prej.Drugace cez vse meje lahko potujes z avtobusom, razen v Burmo moras leteti - pogley Air Asia - nizkocenovnik na tem obmocju leti iz Bangkoka v Yangoon.
Jaz antimalarikov sicer nisem jemala, lariam ne nudi povsod zascite, malarone je drag, sploh ce gres za dlje casa, doksiclyn je p cenejsi, nima toliko stranskih ucinkov, kupis ga pa lahko povsod na Tajskem.
Uzivaj!



ID: 4105
Ogledov: 1716
Odgovor na: 4093
Avtor: JorgeBen
Datum: 10.8.07 - 15:32
Naslov: TAJSKA, BURMA, LAOS, VIETNAM

doxyciclin (oz. vibramicin pri nas) ima en dokaj velik stranski ucinek... obcutljivost na sonce... samo OK, te stvari se da resiti... res pa je, da naj bi drugace bil zelo neproblematicen in brez stranskih ucinkov kot Lariam... ceprav, Lariam osebno kar dobro prenasam (samo po cirka 4-5 tabletah se mi pojavi nespecnost, obcasno malo cudne sanje). Lani sem sprobal Malarone in nisem imel nobenih stranskih ucinkov (vsaj vedel nisem za njih).

zato, posvetovanje z zdravnikom...



ID: 4111
Ogledov: 1666
Odgovor na: 4105
Avtor: barbara
Datum: 12.8.07 - 20:05
Naslov: TAJSKA, BURMA, LAOS, VIETNAM

No jst sm bla v teh krajih lansko leto pa grem letos tudi.Uglavnem v burmo legalno prides samo z letom iz bangkoka(preveri air asia lete k majo res pocen karte,sm letela iz vietneme za 50$ pa mislim da zdej leti tud v yangoon po novem), al pa direkten let.Viza za burmo obvezno prej, za laos jo dobis na meji, vietnem pa tudi prej, ker na meji je ne dobis.Zdej ce mislis it iz Tajske v Burmo, bos mogla it iz burme nazaj na tajsko pa pol naprej za laos al pa vietnam,isto vela pa tudi za laos pa vietnam, ker ni mozno priti iz laosa v vietnam ali obratno(razen seveda z letalom).Moras vedeti da tvoja viza velja samo za en vstop.Tko da ena varjanta je, da si za tajsko tukaj kupis vizo za vec vstopov, al si jih pa pol sproti kupujes.Sam pomoje je bols da si tle kupis vizo za veckraten vstop na tajsko.Uglavnem v vsakem primeru bos mogla nazaj na tajsko pa pol v naslednjo drzavo.
Drugace sm pa jst tudi jemala doxyciclin( pri nas jih dobis kot clinofug),pa ja stranski ucinek nej bi biu obcutljivost na sonce, samo medve nisva nc obcutle...aja pa se poceni so,mislim da za 60 tabletk placas ookl 10evrov.

Seveda ce te pa se kej zanima pa lahko vprasas..
lp Barbara



ID: 4316
Ogledov: 230
Odgovor na: 4111
Avtor: eva
Datum: 14.1.08 - 15:16
Naslov: TAJSKA, BURMA, LAOS, VIETNAM

Zivijo Barbara,

kako to mislis, da se iz Laosa ne da drugace priti v Vietnam kot z leatlom? Kaj pa po kopnem na stevilnih mejnih prehodih, ki so opisani tudi v vodicih?

Lp, E.



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana