FORUM: nasveti popotnikov
ID: 464
Ogledov: 3564
Avtor: MONIKA
Datum: 22.7.04 - 12:21
Naslov: na Irsko

S prijateljico in najinima fantoma se odločamo, da bi naslednje poletje odpotovali na Irsko, pa nas zanima, na koga bi se lahko obrnili.
Nam lahko priporocate kaksen vodnik, poceni prevoz, prenocisca, hrano, moznost ogledov... A bi bilo boljse it z letalom in tam vzet rent-a-car, ali it kar z avtom iz Slovenije?
A je Irska varna drzava? A poznate mogoce koga, ki je tja ze potoval?
Koliko bi nas taksno potovanje stalo?
Natresla sem kup vprasanj, za katere upam, da mi boste lahko odgovorili. Imejte se lepo in
hvala!!!! MONIKA




ID: 465
Ogledov: 132
Odgovor na: 464
Avtor: živa
Datum: 22.7.04 - 12:41
Naslov: na Irsko

Kupite si Lonley Planet, notri so vse informacije, ki jih potrebujete za pot. Drugače pa je tudi orgomno turističnih internet strani.

Midva s fantom sva letela z Ryanair-om trst- london-dublin in nazaj cork-london-trst in naju je z vsemi taksami prislo 30 tisoc po osebi.

Ce te se kaj zanima vprasaj,

lp,

živa




ID: 480
Ogledov: 1332
Odgovor na: 464
Avtor: Matej
Datum: 26.7.04 - 11:39
Naslov: na Irsko

Glede prevoza tja je najbolje iti z Rayen air-om iz Trsta (ali Beljaka) preko Londona v Dublin (ali pa kako drugo Irsko mesto, najbolje da mesto določite tako da bo najceneje, vsa so lepa).

Irska ima mesta predvsem ob obali, tako da oblikujejo nekasen krog (turističnih zanimivosti, ki si jih izberite sami jaz bi pa le opozoril na eno finto). Torej finta je pri medkrajevnem prevozu (avtobusi). Nekako je logično da bo krožno potoval le torist, domačini pa (v svojih deželah) potujemo le od kraja A do kraja B in nazaj. Da bi v tej točki malo obdavčili turiste so cene take da je pri vrednosti enosmerne karte 20 EURO povratna karta zgol za 1 EURO dražja. Tako turisti kopujejo enosmerne karte, ki so pač relativno nepoceni medtem ko se domačinom s povratkom domov cena takorekoč razpolovi.

Jaz sem potoval sam in sem veliko precej uspešno štopal. Moji prijatli (4- dva fanta in dve punci) so najeli avto in vse je bilo cenovno znosno in zelo zanimivo. Z avtom so oni v 10 dneh videli tako rekoč vse Irske zanimivosti (mesta, gradove, stoječe kamne, neverjetno obalo), spali v grdovih predelanih v hostle, seveda pa niso bili toliko med ljudmi, to je pač okrnjeno če potuješ s še tremi Slovenci v avtu.

Glede cen je najboljši vir Internet. Morda je dobroda se preko intreneta uredi vse (letalske karte, najetje avta in rezervacije v hostlih (odvisno od sezone)). Spanje v šotorih je opcija, vendar samo za ljubitelje šotorov.

Glede varnosti, morda Dublin in Severna Irska nista ravno vzorni področji... vse ostalo je posejano s sila dobrosrčnimi ljudmi, pripravljeni za pogovore in petje.



ID: 4417
Ogledov: 1232
Odgovor na: 480
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 8.4.08 - 11:01
Naslov: na Irsko

midva s punco se v začetku avgusta opravljava na isko.
malo brskam po internetu i iščem najcenejšo varianto. razmišljama o varianti z letalom do londona in potem z rent-a-carom na irsko in po irski ter iz dublina v ljubljano. ali pa grema s svojim avtom in se potovanje pač podaljša za par dni. zanima me koliko je rent avta za 14 dni in ali se splača iti s svojim avtom. spala pa bi malo v šotoru malo po hostlih. so kake omejitve glede prevoza hrane za sabo al ne? kaj se splača videti?



ID: 4418
Ogledov: 189
Odgovor na: 4417
Avtor: Martin
Datum: 8.4.08 - 17:30
Naslov: na Irsko

živjo,najbolš varjanta je pomoje ryanair iz Pule v Dublin.Js sm šu sicer v obratni smeri ampak je najmen kompliciranja.lp



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana