FORUM: nasveti popotnikov
ID: 4713
Ogledov: 6591
Avtor: iskra
Datum: 21.8.09 - 15:09
Naslov: prevoz letališče Munchen - POZOR GOLJUFIJA

Ker sem bil sam pred dvema tednoma grdo ogoljufan glede prevoza na letališče Munchen bom v opozolilo vsem opisal moj primer.

Pred dvema letoma smo skupiina štirih popotnikov prav tako iskali prevoz na Letališče Munchen in preko interneta sem našel spletno stran www.prevozi24.com, kjer so pomujali to storitev. Takrat smo naročili ta prevoz in vzeli povratno »karto«. Na osebo je stalo 80 €. In res ko smo se čez štiri tedne vrnili nas je, kot je bilo dogovorjeno, na letališču, čakal kombi in smo se odpeljali proti Ljubljani.

V dobri veri da so še vedno zanesljivi prevoznik sem jih tudi leto kontaktiral. Po telefonskem pogovoru mi sogovornik na agenciji okvirno potrdil moj prevoz naročil naj jim po mailu sporočim točna datuma in uri leta odhoda in prihoda. To je bilo več kot dva meseca pred odhodom. Odgovora na mail ni bilo.

Nato sem jih en teden pred odhodom poklical glede potrdila mojega prevoza in po telefonu mi je potrdil oba prevoza. Ker sem imel letalo ob 20h zvečer sva se dogovorila za štart iz Tivolija ob 10h (možna gneča na cesti, ipd.)

Potem pa zadnje popoldne pred odhodom dobim klic iz nove številke in se mi predstavi kot šofer in prestavi odhod na 7h zjutraj ker ima špe ene druge potnike. Ker po naravi ne kompliciram se prejel spremembo, kjeb temu da sem moral tri ure prej vstati in na letališču me je čakalo sedem urno čakanje.

Zjutraj voznik v Tivoli res pride, vendar ne s kombijem, amapk Fiat Scudo, neke vrste mali dostavnik s sedeži. Peljalo se nas je 5 in voznik. Tam nam je tudi pobral vsakemu 80€ za povratno vožnjo. Seveda brez potrdila o prejemu plačila. Nekaj za davčno upravo. Zraven seveda opravičevanje zaradi drugega, manj udobnega avta. Njegov naj bi bil na servisu (glede na celotno zgodbo mislim, da je tudi tu mučka. A mi je kdo zaplenil, je moral prodati...)
Za vsakega je v zvezek napisal točen datum in uro vrnitve.

Pri meni je poedal da pol ure prej pristanejo še trije, tako da gremo nazaj štirje.

Do tu vse po načrtu. Vožnja je normalno potekala, na enem počivališču pa je voznik malo razlagal njegovo delo. On da ima svojo firmo, da je prej vozil za to agencijo, da je več teh agencij že ustanovil in obstaja več spletni strani njegovega izvora...

Zalomilo se ob povratku. Ko pristanem na letališču v Munchenu dobim od voznika SMS, da je imel nesrečo in da ne more priti na povratno vožnjo. Predlagal je vrnitev s vlakom, napisal ure odhoda (za popoldansko se je zmotil) in zagotovil da bo vrnil stroške okoli 80€.

Povratek iz Munchna sem si tako uredil sam in imel nepričakovanih 80€ stroškov. V resnici še malo več, saj je treba treba v desetih urah še kej pojesti.

Naslednji dan kličem na telefonsko voznika. Seveda neuspešno. Tudi na SMS ni bilo odgovora.
Zato sem klical agencijo na kateri sem uredil prevoz. Tam so seveda izgovorili, da ga tudi oni ne dobijo na telefon in da takoj ko ga dobijo, mu naročijo da me pokliče.
Seveda naslednji dan nobenega klica.
Spet kličem agencijo (imajo mobitel številko) in se ne oglasijo. Jasno ker iz številke vidijo da kličem jaz in da bom spet hotel urediti povračilo stroškov. Ko kličem iz službenega telefona se oglasijo in ponovno izgovori. Zagotovijo da ga bodo priklicali in da me bodo v roku dveh ur poklicali nazaj.
Seveda nič.
Nato spet novenega javljanja na moje klice. Tretjič sem jih dobil ko kličem iz bratovega telefona in predlagajo naj vozniku kar po SMS pošljem številko t.r. in da bo nakazal vračilo stroškov mojega prevoza nazaj.
Seveda spet nič.
Zadnjič pa sem jih dobil na telefon ko sem klical iz telefona sodelavca. Takrat mi je na agenciji povedal da je dopoldne govoril s voznikom, da je v Munchnu in da ko se vrne zvečer nazaj da je obljubil da bo poklical. Seveda tudi zvečer ni bilo nič.

Torej vsi pogovori so bili v smeri izgovarjanje, obljub in zavajanja. Tudi v smislu da ima voznik svoje podjetje da je za njih samo začasno opravil prevoz. Voznik pa se seveda sploh nikoli ni oglasil.

Glede nesreče je stavr taka. Tisto nedeljo 9.8. je bila v celi Avstriji in jugu Nemčije strašna gužva. To je voznik vedel in ker bi porabil kakih 10 ur do Munchna in potem še nazaj, se je izmislil nesrečo in tudi če bi vrnil teh 80€ se mu je to bolj splačalo. Ker bi za vožnjo porabil sigurno več pa še cel da bi porabil...

Nato sem na mail agencije napisal moje mnenje o vsej zgodbi in jim dal do danes čas da nakežejo moje stroške vrnitve. Ker tega seveda niso storili, v opozorilo vsem mojo zgodbe sedaj tu objavljam.

Verjetno pa sta ti dve agenciji tudi poslovno povezani. Saj so meni zagotovili prevoz na omenjen dan ob 10h, potem pa so videli, da niso dobili nobenega zraven in bil bil prevoz finančna izguba in so me prestavili k omenjenemu vozniku, ki ima drugo agencijo. Ta je že imal precej polno in je moj doprinos čisti dodatni dobiček. Ker pa sem se jaz dodal drugemo prevozu se je seveda spremenila tudi ura odhoda, precej v mojo škodo.

Pa še osebe in podatki, ki so vplateni v omenjeno goljufijo.

Agencija:
Prevozi Križanec Jožefa s.p.
Ceste 33, 3252 Rogatec, Slovenija
Spletna stran je
www.prevozi24.com
info@prevozi24.com
telefona pa sta dva:
051 859 999
041 457 131
Imena oseb, ki se mi je po telefonu izgovarjala pa ne vem, ker se ni predstavila.

Potem se pa malo brskal za podatki voznika in dobil, da ima svojo firmo.
http://www.templjar.com/index.html
Voznik je Aleksej Vojanov (glavna oseba, ki goljufa)
Njegov telefon 031 442 137 (sej verjetno se sploh ne bo oglasil)
Na speltni strani ima tudi lepo prikazane vse avtomobile, ki jih uporablja, pa do začetka tedna je bila gor tudi njegova slika.

Omenjeno agencijo tudi predlagajo na Odklopu, www.odklop.com. Tisti, ki ste iskali poceni letalske karte jih verejtno poznate. Bom tudi njih opozoril na goljufije omenjene agencije za prevoze.

Ravno včeraj sem izvedel, da so prijateljice od sodelavca ravno tako bile ogoljufane in seveda od istega Alekseja Vojanova. Tudi njih ni prišel iskat, isto izgovor preko SMS in obljuba povračila stroškov, potem pa seveda nič.

Torej bodite pozorni na zgoraj omenjene kontakte. Ne se jih posluževat ker boste OGOLJUFANI.

In obstaja sedaj kar nekaj firm, ki ponujajo prevoze in to še po nižji ceni. Tudi na forumuih se oglašajo.
http://www.zup-prevozi.eu/
http://www.24hprestige.com/
http://www.avanturizem.com/

Torej raje njih kot prevoze24.com ali Alekseja Vojanova!

Lp Andrej












ID: 4714
Ogledov: 2994
Odgovor na: 4713
Avtor: lili
Datum: 22.8.09 - 09:32
Naslov: prevoz letališče Munchen - POZOR GOLJUFIJA


Pozdravljeni,

Jaz sem šla tudi v Munchen in to z www.24hprestige.com in imam dobro izkušnjo. Tudi za nazaj grede so me prišli iskat, čeprav sem bila jaz edini potnik. Je pa res da v Munchen je peljal ta Aleksej, ki pa verjetno ne dela več v tej agenciji saj je govoril, da bo šel na svoje.

V tej agenciji se lahko dogovarjate z Gorazdom Partličem, so korektni in ni nobenih problemov.

lp



ID: 4715
Ogledov: 1414
Odgovor na: 4714
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 23.8.09 - 21:51
Naslov: prevoz letališče Munchen - POZOR GOLJUFIJA

tudi jaz lahko žal iz lastnih izkušenj potrdim tole zgodbo.

julija smo 4 potnice potrebovale prevoz do munchna in nazaj, zato smo pobrskale po spletu in (zaradi ugodne ponudbe 40€ v eno smer) izbrale Templjarja (Aleksej Vojanov). prevoz smo rezervirale že kak mesec pred odhodom in nakazale tudi predujem. do munchna ni bilo nobenih težav, prevoznik nas je s kombijem ob dogovorjeni uri prišel iskat na dogovorjeno mesto v ljubljano, eno izmed potnic pa je pobral že na poti v lj. med potjo v munchen smo se ustavili, da bi poračunali in se dogovorili glede povratka --> me smo plačale celoten znesek (torej vsaka 80€), Aleksej pa nam je napisal potrdilo o plačilu, tako da se nam res nič ni zdelo sumljivo. zapisal si je tudi vse podrobnosti glede vožnje nazaj (kdaj pristane naše letalo, na katerem terminalu nas pobere) in nas še posebej opozoril, naj imamo dosegljiv telefon, da nas zagotovo najde itd.

neprijetno presenečenje je sledilo ob našem povratku v munchen --> takoj, ko sem po pristanku vklopila telefon, sem prejela Aleksejev sms, da nas ne bo prišel iskat, ker se mu je pokvaril kombi, ter da lahko gremo nazaj z drugim prevoznikom, ki ima 3 prosta mesta (ko omenjeno smo bile 4), ta isti prevoznik pa nas lahko pelje tudi naslednji dan, ko bo prostor za vse. takoj sem ga poklicala in zahtevala pojasnilo, predvsem, zakaj nam tega ni sporočil prej, ko bi si lahko še uredile drug prevoz (ko smo pristale, je bila ura 11 zvečer). nekaj je mencal, da je do zadnjega upal, da mu bodo kombi popravili itd. itn. zagotovil nam je tudi, da nam bo takoj zjutraj nakazal polovico plačanega zneska, že zato, da bomo lahko plačale drugega prevoznika (dal nam je tudi njegovo tel. št.).

poklicala sem torej še drugega prevoznika (Prestige) in se dogovorila za prevoz naslednji dan. omenjeni prevoznik mi je razložil tudi, da s Templjarjem neradi poslujejo, saj jim je že večkrat kar prek sms-a napovedal dodatne potnike in za njihov prevoz potem ni nakazal denarja. takšno goljufanje naj bi bilo sicer Templjarjeva redna praksa, je še povedal.

naslednji dan smo se vrnile s prevoznikom Prestige (v eno smer računa 45€), še prej pa sem klicala tudi Templjarja, ker nakazila še ni bilo (bil je strašansko prijazen in je zatrjeval, da je nakazal že pred pol ure in da transakcija očitno še ni bila izvedena...kr neki. hrati je zagotovil, da bo seveda poravnal tudi vse dodatne stroške, ki so nastali po njegovi krivdi - prenočišče, hrana). po tem pogovoru se mi ni več javljal na telefon, prav tako pa nikoli nismo prejele vračila denarja, niti za prevoz, kaj šele za ostale stroške.





Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana