FORUM: oglasi - sopotniki
ID: 4756
Ogledov: 2439
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 28.5.11 - 19:55
Naslov: sopotniki v Rusijo (Altaj) s konji avgust

Slike z zadnjega potovanja v Altai si lahko ogledate na https://picasaweb.google.com/magelve/200802# ali preberete naslednje:))

Vabimo vas, da se pridružite naši skupini na popotovanju s konji po Altaju do izvira reke Balyhtusu. Altai se nahaja na jugozahodu Sibirije in je eno izmed najlepših in neokrnjenih področij Rusije:) Gorovje si ga poleg Rusije delijo tudi Mongolija, Kazahstan in Kitajska.

Pot nas bo vodila skozi sončne planinske pašnike, iglaste gozdove, skalnata sedla ledenikov, čez divje reke in mimo raznobarvnih gorskih jezer. Raziskovali bomo votline, plavali v rekah, uživali ob pogledu na ogromne slapove, taborili v divjini, spali pod zvezdami in ob večernem ognju poslušali legende starodavnih ljudi ter okoliških gora. Poleg tega bomo doživeli pravo Rusko banjo (savno)!!! in imeli priložnost uživati v darovih narave, daleč proč od civilizacije.

Na poti nazaj bomo obiskali glavno mesto ene izmed najvplivnejših držav sveta – Moskvo. Na žalost brez konjev:))

Splošne informacije
Trajanje – 15 dni (10 dni s konji).
Čas – sredi julija ali avgust
Temperature – od 0 (ponoči) do +30°C
Cena 1650 EUR*


1.dan Let v Barnaul prek Moskve.

2.dan Prihod v Barnaul in prevoz do oddaljene vasi Sygojnoe skozi tajgo, čez mlečno reko Katunj, katero bomo po mostovih prečkali več kot 20 krat. Banja (savna) in dober počitek.

3.dan Začetek velikega potovanja. Konji in navodila, preden se odpravimo v gozd cedre skozi »gradove gorskih duhov«, polja in travnike polnih cvetja. Opazujte Mt. Edigan – očeta gora. Slap Myihtynskij v objemu sončnih žarkov je kot nalašč za vse ljubitelje fotografije.

4.dan Potovanje s konji do jezer Karakolskije. Fascinantna panorama sedmih večbarvnih jezer, izmed katerih najnižji leži na nadmorski višini 1820m, najvišji pa na 2097m. Jezera so obdana z različnimi vrstami pokrajine –od travnikov, do skalnatih pečin.

5.dan Prečkali bomo 2 prelaza - Akkainskij (cca. 2200 m) in Ajryk (2580 m). Na poti nas bodo spremljali zvok reke Akkaja, nekaj gorskih jezer in na koncu bomo prišli do votlin, ki jih bo potrebno še raziskati.

6. dan Ne bo nam potrebno pospraviti stvari in šotorov. Zajahali bomo konje in se odpravili do reke Karakoksha, kjer bomo raziskali še nekaj votlin. Preostanek dneva je namenjen uživanju na soncu in pogledu na okoliške lepote.

7.dan Do vznožja gore Albagan – glavne gore tega področja. Da bi prišli do tja, bomo morali prečkati veliko močvirje, planoto in na koncu doseči še reko Lozha, ki teče po ozkem kanjonu. Tam se nahaja tudi slap, katerega ga bomo raziskali in poizkušali najti vrelec, ki bruha vodo tudi do 4m visoko, vendar je to lahko samo legenda!

8.dan V sotesko Balyhtusu. Več gorskih prelazov, zasneženih vrhov, brezmejnih alpskih travnikov, jezer in morda tudi plavanje za tiste, ki so bolj pogumne narave.

9.dan Medtem ko konji počivajo, se bomo podali na pohod z namenom, da najdemo še več kristalnih jezer, slapov in uživamo v osupljivi panorami.

10.dan Eno najdaljših potovanj. Čaka nas prečkanje dveh prelazov, planote, travnikov in tudi Syrdinskih jezer.

11.dan Napotimo se v dolino Uul čez prehod Bajukskiy. Ta dan bomo videli vsaj 20 jezer in slapov, ki jih bomo lahko poslikali ali za vedno vtisnili v spomin.

12.dan Vrnitev v Sygojnoe. Banja.

13.dan Še malo iglastega gozda in dobrodošli nazaj v civilizacijo! Hidroelektrarna Chemalskaja, znameniti most nad Orokto in soteska čarovnic.

14.dan Prihod v Barnaul in let v Moskvko.

15.dan Ekskurzija po Moskvi in let nazaj domov!


Cena 1650,00 EUR vključuje:
Vize, registracijo v Rusiji, zdravstveno zavarovanje
*Povratne vozovnice (cena na dan 10. maj znaša 500,00 EUR. Če se cena na dan nakupa spremeni, se lahko spremeni tudi skupna cena)
Lokalne prevoze
Prehrano, banjo, bazne tabore, hostel v Moskvi
Konje, opremo, lokalna vodenja
Kuhanje na poti na ognju. Vsak, ki želi, lahko seveda pri tem sodeluje.
Našo angleško/rusko/slovensko družbo in soustvarjanje tega nepozabnega potovanja

Cena ne vključuje:
Vstopnice v Kreml in drugih vstopnic v Moskvi, obrokov v Moskvi, spalne vreče in šotora.

Poseben popust za igralce kitare!!!

Za več informacij me prosim pokličite na 030 332 959, Tatjana ali pošljite e-pošto na naslov magelve @ gmail. com



ID: 4764
Ogledov: 1318
Odgovor na: 4756
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 3.6.11 - 15:37
Naslov: sopotniki v Rusijo (Altaj) s konji avgust

še 2 prosta mesta:)



ID: 4768
Ogledov: 169
Odgovor na: 4764
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 18.6.11 - 22:08
Naslov: sopotniki v Rusijo (Altaj) s konji avgust

Potovanje smo podaljšali za 2 dni!!!!! Gremo 20. julija in 4. avgusta nazaj.



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana