FORUM: nasveti popotnikov
ID: 4803
Ogledov: 1642
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 29.11.11 - 23:05
Naslov: POLJSKA 2012

POLJSKA januar 2012

Tpd BIZON 4x4 organizira potovanjena Poljsko
Ogled nacionalnega parka Białowieža, rudnik soli v Wiełiczki in nordijskega centra Zakopane.


1.dan:

Zberemo se v popoldanskih urah v Lendavi in se po avtocesti skozi Pince odpeljemo proti Budinpešti in naprej proti Slovaški. Na Poljsko ( v Białowiežo ) prispemo naslednji dan nekje okoli poldneva.

2.dan:

Po prihodu sledi namestitev v penzion in kratek počitek. Po počitku imamo večerjo, ki si jo bomo pripravili na odprtem ognju. Po večerji se odpravimo v postelje in se dokončno spočijemo od poti.

3.dan:

Zjutraj po zajtrku se odpravimo cca. 500m do muzeja nacionalnega parka Białowieža in carskega parka ( dvorec, lesena lovska koča iz leta 1845, in sam park). Sledi kosilo in čas za nakup spominkov. Po kosilu se odpravimo na tri urni ogled z lokalnim vodnikom v osrčje Białowiežkega gozda ( Białowieža Forest ), če bomo imeli srečo bomo videli celo bizone in ostale živali, ki prebivajo v gozdu. Po ogledu Białowiežkega gozda sledi kratka vožnja z avtomobili do rezervata bizonov, nato si bomo privoščili še zabavno vožnjo z vagončki na ročni pogon po ozkotini železnici.
Večerja in nočitev.

4.dan:

Po zajtrku vožnja do Wiełiczke. Med potjo se ustavimo da pojemo nekaj toplega in odrinemo naprej. Prihod v popoldanskih urah, nastanitev v hotel in za vas prosto popoldne za ogled kraja v lastni režiji. Po večerji pa v postlce.

5.dan:

Po zajtrku pospravimo svoje stvari in se odpravimo na ogled rudnika soli z lokalnim vodnikom, ki bo trajal cca. 3 ure. Po ogledu si bomo privoščili nekaj časa za topel obrok in nakup spominčkov. Nato se peljemo do nordijskega centra Zakopane kjer si bomo ogledali mesto in okolico koliko bo pač ostalo časa nato se odpravimo proti domu. Peljemo se čez prelaz nad Banjsko Bistrico, si privoščimo kavico in nadaljujemo proti domu.
Vrnitev v Lendavo okrog 02h zjutraj.

Vsi vljudno vabljeni, število mest je omejeno.

Nensi in Andrej

oglejte si tudi internetno stran
http://www.bizon4x4.com




Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana