FORUM: nasveti popotnikov
ID: 5015
Ogledov: 253
Avtor: marko
Datum: 14.2.23 - 09:17
Naslov: Maroko

Maroko je čudovita dežela, polna kontrastov in skritih kotičkov, ki jih je vredno odkriti. Tu je kratek potopis enega izmed potovanj po Maroku:

Naša avantura se je začela v Casablanci, glavnem mestu Maroka. Prva stvar, ki nas je presenetila, je bila neskončna množica ljudi in hrup mesta. Odpravili smo se na raziskovanje najbolj znanih znamenitosti, vključno z znamenitim velikim mošejo Hassan II in starim delom mesta - Medina, ki je polna tradicionalnih trgovin in lokalne obrti.

Nato smo se odpeljali proti mesti Fez, ki je znan po svoji srednjeveški arhitekturi, ozkih uličicah in znameniti Univerzi Al Quaraouiyine, ki je ena najstarejših univerz na svetu. V mestu smo občudovali čudovite palače, mošeje in medrese.

Sledilo je potovanje v Merzougo, ki je vasica, ki se nahaja na robu Sahare. Tukaj smo se podali na vožnjo s kamelami po sipinah, kjer smo preživeli noč v šotoru v sredini puščave. Razgled na zvezdnato nebo nad nami in zvok tišine okoli nas so nepozabni.

Naslednji postanek je bil Ouarzazate, ki se nahaja na stičišču treh goratih verig in je znan kot "vrata v Saharo". Tu smo obiskali mogočno trdnjavo Ait Benhaddou, ki je bila tudi prizorišče snemanja številnih filmov, vključno z Gladiatorjem.

Pot nas je vodila še skozi mesto Marrakech, ki je znan po svojem glavnem trgu Jemaa el-Fnaa, ki se prelevi v živahno tržnico s hrano, obrtniškimi izdelki in uličnimi predstavami. Obiskali smo tudi vrtove Majorelle, ki jih je zasnoval francoski umetnik Jacques Majorelle.

Našo avanturo smo zaključili na obali Atlantskega oceana v mestu Essaouira, ki je znan po svoji obmorski trdnjavi, pristanišču in odlični morski hrani.

Potovanje po Maroku je bilo resnično nepozabno, polno kulture, tradicije, lepe arhitekture in okusne hrane. Vsak kraj je imel svojo zgodbo in svojo dušo. Zagotovo si bom v prihodnosti želel ponovno obiskati to čudovito deželo.



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana