FORUM: nasveti popotnikov
ID: 558
Ogledov: 3242
Avtor: janin
Datum: 19.8.04 - 13:23
Naslov: Pojdite v Albanijo

Pojdite v Albanijo: fantastična mesta na jugu, pokrajina, plaže, bunkerji. Prijazni ljudje in nobenih tujcev. Polovica cest je dobrih, ostale obupne. Ob morju je precej gneče na cestah, drugod nikogar. Slabih hotelov in privatnih sob je zelo malo, boljši pa stanejo okrog 20e za dva. Na meji te olupijo za 10e, na koncu pa še 1e za vsak dan, ki si ga preživel v Albaniji.



ID: 579
Ogledov: 176
Odgovor na: 558
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 25.8.04 - 13:30
Naslov: Pojdite v Albanijo

Tudi jaz priporočam pot v Albanijo. Sam sem bil doli pred tremi leti, samo, da so mene na meji (ohrid), cariniki oskubili za 30 dolarjev(po osebi), drugače pa je vse zelo poceni, malo dražje pa še vedno poceni je v Tirani in Draču. Spati se da izvrstno na plažah v spalkah, seveda, kjer ni smeti, kar je očitno Albanski narodni šport. Zelo priporočam kontakte z domačini, ki so popolnoma drugačni (pozitivno), kot Albanci na Kosovu ali v Makedoniji.
PP
Marac



ID: 888
Ogledov: 1072
Odgovor na: 558
Avtor: konrad
Datum: 2.12.04 - 19:06
Naslov: Pojdite v Albanijo

Veliko zeljo, nekoc obiskati Albanijo sem uresnicil 26.8.2004. Sem letnik 1943, potoval pa sem sam. Vstopil sem na mejnem prehodu Cafasan, to je 15 km od mesta STRUGA v Makedoniji. Vstopna viza je bila 10 evrov. Potem je sledilo 3-urno potovanje z taxijem do TIRANE /CCA 130 KM/ ZA CENO 35e. Izstopil sem v blizini zel. postaje. Imel sem obcutek da tu ni najbolj varno, zato sem poiskal hotel, da oddam nahrbtnik in bom tako manj opazen kot turist. V blizini sem nasel privat hotel AREELA, imel sem krasno sobo z tv in klimo, placal sem za eno noc 33e. Take sobe nisem imel na celem 12-dnevnem potovanju. Zelo mi je bil vsec sam center Tirane, veliki in urejeni parki, nekaj posebnega pa je fontana z krasnimi vecbarvnimi vodometi, ki pridejo do izraza zvecer. Pa kavarne zraven /pivo Heineken 0,3 je 250 lekov X 2 = 500 sit.cca. Zvecer so polne ulice sprehajalcev predvsem mladih, v glavnem v sportnih oblacilih znanih znamk.Pred ogledom centra sem bil na glavni trznici, kar je pravo nasprotje od cca 1 km oddaljenega centra. Drugi dan sem potoval z vlakom iz Tirane do Skadra /cca 3 ure in pol/ na vlaku sem imel zanimive sopotnice ki so govorile tudi srbohrvasko. Po ogledu skromnega Skadra sem se odpeljal z taxijem proti 13 km oddaljenemu mejnemu prehodu z Crno goro /10e/ in naprej do 17 km oddaljenega Ulcinja. Tu sem se pa pucutil kot doma. Albanija nima mednarodne zelezniske povezave, poleg ze omenjene proge Tirana-Skadar se lahko potujete na naslednjih relacijah: Drac-Tirana, Tirana-Elbasan-Pogradec /Pogradec je v blizini mejnega prehoda v Makedonijo - do Ohrida cca 30 km. No, in na koncu naj se razkrijem zacetek in konec 12-dnevnega potovanja. 23.8.2004 Brnik-Atene, Akropolis, Solun, Skopje, Veles, Bitola, Ohrid, Struga, Tirana, Skadar, Ulcinj, Bar, Virpazar, Skadarsko jezero, Podgorica, Cetinje, Lovcen, Kotor, trajekt Lepetane, Hercegnovi, Dubrovnik,Medjugorje, Mostar - ogled mosta "don,t forget 93" pa Sarajevo in preko Zagreba, Ljubljane do Domzal.



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana