FORUM: nasveti popotnikov
ID: 1731
Ogledov: 5978
Avtor: Uporabnik je vnesel email!
Datum: 14.7.05 - 16:41
Naslov: Vietnam in malarija

Lep pozdrav! Septembra se odpravljava s fanzom v Vietnam, pa naju zanima, na kakšen način se je najbolje zavarovati pred malarijo? Katere tablete se da dobiti pri nas, katere so "najboljše" in kakšna je cena. Ker sva slišala, da lariam ni dovolj močan, naju zanima, ali obstaja kaj boljšega? Koliko časa prej in v kakšnih časovnih intervalih jih je sploh potrebno jemati?
Če ima kdo več informacij o potepanju po Vietnamu, bi bila zelo vesela, če bi jih delili z nama!
Hvala in nore počitnice vsem!





ID: 1732
Ogledov: 1891
Odgovor na: 1731
Avtor: eros
Datum: 14.7.05 - 20:55
Naslov: Vietnam in malarija

Prijateljica je bila pred kratkim v Vietnamu in je jemala DOXICIKLIN,ampak se ga dobi le v Italiji,mogoče tudi v Avstriji.Jemlje se ga vsak dan in baje ima zelo malo stranskih učinkov.Pa tudi dokaj poceni je.
Drugače pa lahko tudi MALARONE,ampak je zelo drag.




ID: 1742
Ogledov: 743
Odgovor na: 1732
Avtor: U
Datum: 18.7.05 - 14:44
Naslov: Vietnam in malarija

Samo za Vietnam je Lariam primerna zaščita, problem je na meji Tjaska-Kambodža in Burma-Tajska, kjer je prisotna rezistenca na omenjeno zdravilo. Na teh predelih je priporočajo doksiciklin, ki ga pri nas prodajajo kot CLINOFUG ali DOKSICIKLIN ali VIBRAMYCIN. Vibramicina pri nas ni mogoče kupiti, dobi se ponavadi CLINOFUG. Priporočena doza je 100mg /dan, začne se ga jemati dan pred prihodom in preneha dan po odhodu iz malaričnega območja. Pogosti stranski učinki so slabost in bruhanje (vedno se vzame na poln želodec in z veliko tekočine!) in povečana občutljivost kože na sonce (pazi: sončne opekline). Pri Lariamu so najbolj moteče psihične težave (npr. moreče sanje)) poleg slabosti, bruhanja in glavobola. Pojav stranskih učinkov je individualno pogojen,če si ga že kdaj jemal brez težav, se tudi sedaj z veliko verjetnostjo ne bodo ponovile.Prednost Lariama je tudi v načinu jemanja, 1 krat tedensko (začetek teden dni pred in še 4 tedne po odhodu iz malaričnega območja)
Najcenejši je doksiciklin, najdražji Malaron (mesečna terapija okoli 30.000sit), Lariam nekje vmes.
Sama sem bila okt in nov lani v Kambodži in Vietnamu, jemala sem doksiciklin in Lariam v kombinaciji (za Vietnam samo Lariam), brez težav.
Če te še karkoli zanima vprašaj! Sicer je Vietnam super, ljudje so prijazni, pokrajina prelepa, hrana božanska!





ID: 3971
Ogledov: 140
Odgovor na: 1731
Avtor: bac ho
Datum: 25.6.07 - 17:26
Naslov: Vietnam in malarija

Odvisno kam gres v V.nam. Jaz sem bil ze 3x in nikoli nisem nic jemal za malarijo.
Edina destinacija kjer bi lahko bilo nevarno za malarijo je delta Mekonga. In se to odvisno za koliko casa in kako gres tja.

Lp



ID: 4087
Ogledov: 159
Odgovor na: 1731
Avtor: potepuhinja
Datum: 2.8.07 - 08:11
Naslov: Vietnam in malarija

Alo,

tri tedne nazaj sem se vrnila iz Vietnama, kjer je blo super. V glavnem proti malariji nisem jemala ničesar in do sedaj je še vse ok. Sem se pa pred odhodom cepla proti hepatitisom A.
Kaj pa vem, če greš običajno pot popotnikov ti po moje ni treba jemat kakršnih kolih tablet proti malariji, ker ni neke velike nevarnosti.





Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana