FORUM: zdravje, bolezni
ID: 3038
Ogledov: 5582
Avtor: mai
Datum: 10.8.06 - 22:53
Naslov: razlika med antimalariki

živijo. jaz bi prisil, če mi lahko nekdo razloži(če ve), kakšna je razlika med antimalariki lariam, malarone in vibramcyklin? v ceni, pogostosti uporabe, stranskih učinkih? in kje se da najceneje ta animalarik nabavit (slovenija, avstrija, italija ali država tretjega sveta)? namreč potujem v afriko.
hvala že v naprej za odgovor.



ID: 3067
Ogledov: 344
Odgovor na: 3038
Avtor: nina
Datum: 21.8.06 - 17:40
Naslov: razlika med antimalariki

Prvo je, da ugotoviš, če vsi ti antimlariki res učinkujejo na območju kamor se odpravljaš. Nekje se že pojavlja rezistenca, večinoma na Lariam.
Lariam se jemlje 1x tedensko in je poznan kot zdravilo z največ stranskimi učinki, ki predvsem se pokažejo kot psihične težave. (tudi stric Google marsikaj ve povedat o lariamu).Cena... nekaj vmesnega med maleronom in vibramycinom.

Malerone so najdražji antimalarik, kolikor mi je znano se jemlje zdravilo vsak dan, naj bi pa imelo najmanj stranskih učinkov.

Vibramycin je antibiotik druge skupine (ne spada v isto kot lariam in malerone) najdeš ga pod imenom doksicilin, jemlje se 100mg na dan, spet so možni stranski učinki, kot so kakšne težave s prebavo in predvsem pojavi se lahko fotosenzibilnost oz. občutljivost na sonce. To pomeni, da moraš se izogibat soncu, oz uporabljati boljše sončne kreme, če ne pa te pač prej opeče kot ponavadi.

Vse lahko kupiš pri nas, zavod za zdravstveno varstvo ti bo priporočal po mojih izkušnjah le lariam ali malerone. Doksicilin se da dobiti tudi v naših lekarnah na recept (beli), ki ti ga predpiše zdravnik. Doksicilin je tudi najcenejša izbira od vseh treh.

Vsi pa se začnejo jemati pred prihodom na malarično območje, malerone in lariam 1 teden prej, doksicilin pa 1-2 dni prej. Je se jih skozi ko si tam in še 3-4 tedne ko se vrneš iz rizičnega območja.

Predvsem pa, važna je preventiva, ker tudi antimalariki ti ne garantirajo 100%, da ne boš staknil malarije. Torej dolgi rokavi, dolge hlače in kak Off scudo...

Upam, da sem kaj pomagala.



Prijava
Izbor nasvetov

Iskalnik
Ključna beseda (enter)

Razširjeno iskanje








Info: popotnik@sidro.net Vse pravice pridrzane.



Browse Happy logo
metrsko blago
Masaža v Ljubljani Masaža Ljubljana